ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΙΤΣΕΛ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Μπροστά στο μικρόφωνο, να το παραδεχθούμε αυτό, ο Μίτσελ έδινε ρεσιτάλ. Άνετος, ευχάριστος, με χαμόγελο, με χιούμορ, ανοικτός σε κάθε ερώτηση και απρόβλεπτος στις απαντήσεις του.

Ο Μπάγεβιτς, ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα. Τόσα χρόνια στην Ελλάδα, όμως στο μικρόφωνο κομπλάρει. Είναι γιατί δεν θέλει να λέει αυτά που σκέπτεται. Τυπικούρες ό, τι βγει από το στόμα του. Το ίδιο κι όλοι σχεδόν οι Έλληνες προπονητές.

Μίτσελ θέλεις τον προπονητή που θα μιλήσει πριν και μετά από ένα κρίσιμο παιχνίδι. Σε βάζει μέσα στο παιχνίδι μ' ένα τρόπο σκηνοθετικό, ποδοσφαιρικό, βέβαια. Οι Έλληνες προπονητές με δυσκολία ζυγίζουν τις λέξεις σα να είναι εκπρόσωποι κρατικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών. Μίλα, ρε, για μπάλλα είναι το θέμα.

Τι είπε ο Μίτσελ σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του; Μεγαλειώδης κουβέντα σχετικά με τον Ολυμπιακό. Εδώ είμαστε. Περίεργη η απόλυσή σας από τον Ολυμπιακό, τι έχετε να σχολιάσετε, ρώτησε τον Μίτσελ ο δημοσιογράφος. Και ο μέχρι προχθές προπονητής του Ολυμπιακού, με την απάντησή του κτύπησε φλέβα και όποιος δεν βλέπει χρυσό είναι βαθειά νυχτωμένος.

“Περίεργη η απόλυσή μου; Περίεργη και η πρόσληψή μου στον Ολυμπιακό! Αντικατέστησα τον Ζαρντίμ, με τον οποίον η ομάδα δεν είχε χάσει παιχνίδι...”. Εδώ είμαστε. Τι εννοεί ο Ισπανός; Εδώ είμαστε.

Ο Μαρινάκης γιατί προσλαμβάνει προπονητές; Τη σωστή απάντηση δεν θα την ακούσεις από τους 99 στους 100 που θα ρωτήσεις στο δρόμο. Η Μπάγερν, ο Άγιαξ, η Λιλ, η Βαλένθια, η Ουέστ Χαμ, η Σταντάρ Λιέγης, λέω στην τύχη διάφορες και διαφορετικές ομάδες, γνωρίζουν τι θέλουν και πως αξιολογείται η συνεργασία τους με τον προπονητή.

Ο Ολυμπιακός είναι σήμερα η Νο1 ομάδα, από κάθε άποψη. Και ρωτάμε όχι ο Πανιώνιος, η Καλλονή, ο Πλατανιάς και η Βέροια, αλλά ο Ολυμπιακός: Τι περιμένει από τον προπονητή του;

Μ' αυτό που είπε ο Μίτσελ, στο ισπανικό ραδιόφωνο, προκαλεί τον Μαρινάκη: Αφεντικό, δυο χρόνια δουλέψαμε μαζύ και δεν κατάλαβα γιατί με πήρες στον Ολυμπιακό και γιατί με έδιωξες. Αυτή την ερμηνεία δίνω στην κουβέντα Μίτσελ. Ο οποίος Μίτσελ ξέρει ποια είναι η δουλειά του, όπως ξέρει ότι ο εργοδότης του στην Ελλάδα δεν τον αξιολόγησε με ορθολογικά κριτήρια.

Όπως το γενικό κουμάντο σε μια εταιρεία το έχει ο διευθύνων σύμβουλος, έτσι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το γενικό πρόσταγμα το έχει ο προπονητής. Που δεν διαχειρίζεται μονάχα την αγωνιστική πορεία της ομάδας αλλά και τα συμβόλαια των παικτών.

Έπαιξα, λέει, ο Μίτσελ, όπως εσύ, κύριε Μαρινάκη, βάραγες το ντέφι. Και κονόμησες από τις μεταγραφές, από το πάρε-δώσε, και πιάσαμε 90% τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν ξέρει κανέναν Μίτσελ ο Βίτωρ Περέιρα