ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!

πηγή: Intime
 

Ξεκινάει το ματς και από το πρώτο δευτερόλεπτο είναι ολοφάνερο ότι οι παίκτες της Βέροιας έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν στα ίσα τον πρωταθλητή, να πάρουν αποτέλεσμα. Είσαι ο διαιτητής και βλέπεις ότι οι ματιές των τοπικών στάζουν αίμα, ότι οι ανάσες τους είναι βαρειές. Άρα, είσαι προσεκτικός. Δηλαδή;

Βρέθηκες με τη σφυρίκτρα σου σε παιχνίδι που βρωμάει μπαρούτι. Που με το παραμικρό θα αρπάξει φωτιά. Άρα; Είπαμε. Δεν είπαμε; Είσαι προσεκτικός. Δηλαδή;

Μην τυχόν εσύ, ο διαιτητής, χρεωθείς την έκρηξη. Μην αγνοήσεις τις ειδικές συνθήκες του αγώνα, τη δεδομένη ατμόσφαιρα στο γήπεδο και γίνεις εσύ, ο διαιτητής, ο πρωταγωνιστής της νύχτας. Αυτό θα είναι η καταστροφή σου. Γι' αυτό στα κιτάπια της διεθνούς διαιτησίας έχουν προβλέψει ότι μέσα στα προσόντα του σφυρικτράκια είναι η ψυχολογία!

Ναι, στους κανονισμούς. Ναι, στην εφαρμογή των κανονισμών, αλλά να πάνε να γαμηθούν οι κανονισμοί αν ο διαιτητής με μια απόφασή του κάνει μπουρδέλο το γήπεδο. Ήρθε η στιγμή να το πούμε: Δεν έπρεπε να βγει η πρώτη κόκκινη σε παίκτη της τοπικής ομάδας.

Είπε ό, τι είπε ο Μπαλάφας αφού γύρισε την πλάτη στον διαιτητή. Μη ψάξουμε τι είπε, κι αν το είπε στον διαιτητή, σε συμπαίκτη, στον αέρα. Δεν θα πω ότι το κοράκι όφειλε να κάνει το κορόιδο. Θα πω ότι το κοράκι δεν είναι ανακριτής. Δεν “ψάχνει” την ευκαιρία να τιμωρήσει.

Κανείς δεν θα έλεγε τίποτα στον διαιτητή αν δεν έβγαζε την κόκκινη στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Κι τι κατάφερε; Ένα γήπεδο να μη σταματάει να φωνάζει “πουλημένο” τον διαιτητή.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ολυμπιακός με τη βοήθεια του διαιτητή