ΓΙΑΤΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΛΟΥΣ ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ

πηγή: Intime
 

Κεκλεισμένων θυρών το ντέρμπυ Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, όμως ο κόσμος στο γήπεδο ήταν παρών. Πανηγυρικά και θριαμβευτικά παρών στη Λεωφόρο. Η καλύτερή τους.

Ψοφάει ο Έλληνας για τη διαμαρτυρία. Η ψυχή του βρίσκει την ισορροπία της αν ρίξει μπινελίκια. Αν βγάλει την αγανάκτησή του. Με πορείες, με διαδηλώσεις, με καταγγελίες.

Ρε, τους φουκαράδες τους γάβρους! Έχουν υποστεί τη μετάλλαξη του αιώνα. Μια ζωή ο γάβρος, όπως ο μέσος Έλληνας, ήταν μονίμως στην αντίδραση. Ήρθε ο Κόκκαλης με τα 12 πρωταθλήματα σε 14 χρόνια και τους ευνούχισε οπαδικά. Τους αλλοτρίωσε στη συμπεριφορά.

Ποιον να βρίσει ο γάβρος όταν παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα; Κι όμως, η ανάγκη να... εκφραστεί, να βγάλει τον αληθινό εαυτό του πήρε μπάλλα τον ίδιον τον Κόκκαλη. Δεν έχει ξαναγίνει. Τα έχωναν στον άνθρωπο που δημιούργησε τη δικτατορία, τη μονοκρατορία του Ολυμπιακού.

Μη το λησμονούμε. Στη γιορτή για τα δέκα πρωταθλήματα επί προεδρίας Κόκκαλη το μισό γήπεδο έβριζε τον μίστερ Intracom. Γιατί; Είπαμε. Είναι η ψυχική ανάγκη του Έλληνα να γαμοσταυρίσει τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ομάδας. Και μετά τον Κόκκαλη κληρώθηκε Μαρινάκης στους γάβρους. Τέσσερα χρόνια τρώνε άλλο ηλεκτροσόκ, να τους φύγει κάθε τσαμπουκάς κάποιον να αποδοκιμάσουν.

Από την άλλη οι βάζελοι είναι στις πιο ιστορικές τους στιγμές. Έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι τους κυνηγάνε, ότι ο Μαρινάκης ελέγχει το σύστημα. Μήπως τους «ζηλεύουν» οι γάβροι; Όχι, ακριβώς. Και να συμβαίνει αυτό, δεν λέγεται. Και να ισχύει αυτό δεν το παραδέχεται ο άλλος. Επειδή νοητικά δεν γνωρίζει αυτό που πραγματικά θα ήθελε.

Αντίπαλος για τον γάβρο είναι ο βάζελος. Άρα, δεν το σκέπτεται να ήταν κι εκείνος σ' ένα τέτοιο συλλαλητήριο όπως αυτό των 4.00 οπαδών του Παναθηναϊκού έξω από το γήπεδο, όσο παιζόταν το ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ. Η ψυχούλα του γάβρου, όμως, θα πετάριζε κι αυτουνού σ' ένα παρόμοιο συλλαλητήριο εναντίον του Παναθηναϊκού, της διαιτησίας, του κράτους, ρε γαμώτο.

Διαβάστε ακόμα:

Ιβάν άκοου τώρα το κοροϊδιλίκι του Αγγελου