ΟΤΑΝ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΗΡΕ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟ

 

Αναφέρω το γεγονός γι' αυτούς που δεν το έζησαν και να το θυμίσω σ' όσους το είχαν δει με τα μάτια τους. Και άσε τους μαλάκες να θαρρούν ότι κάτι άλλαξε, κάτι αλλάζει στο μπουρδέλο επειδή οι κυβερνήσεις έρχονται η μία μετά την άλλη για να... εξυγιάνουν, επειδή τα κόμματα πλακώνονται για το κράτος του δικαίου, της ισονομίας και της ομαλότητας. Καλαβρέζικα.

Πριν οτιδήποτε άλλο να πω ότι το εν λόγω συμβάν που το ανασύρουμε από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας προέκυψε επί δικτατορίας. Με στρατιωτικούς «επιτρόπους» στις δύο ομάδες, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ούτε, λοιπόν, με το φόβο της χούντας αποτρέπονται οι χυδαιότητες στα γήπεδα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Σα σήμερα, 11 Μαρτίου, το 1973 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, 22η αγωνιστική, με γάβρους αλλά και με βάζελους στις εξέδρες. Διαιτητής ο έμπειρος και ικανός αλλά άνθρωπος του κατηχητικού, ο δάσκαλος από την Λάρισα Τιμολέων Λάτσιος. Φοβερά πράγματα. Πραγματικά ανεπανάληπτα, τρόπος του λέγειν, αφού δεν εξαφανίστηκαν οι γηπεδικές ακρότητες.

Βάζω το φιλμ του αγώνα να τρέχει σε γρήγορο κινηματογραφικό ρυθμό. Προηγείται 0-1 ο Παναθηναίκός με Παπαδημητρίου και αμέσως 1-1 ο Υβ Τριαντάφυλλος, ο οποίος αποβάλλεται από το 25. Τα πράγματα δεν είναι... ήρεμα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που ξαφνικά μουδιάζουν με το 2-1 από τον Λοσάντα. Πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Γονιός ισοφαρίζει.

Κάτι βρωμάει στο γήπεδο. Εισπράττει κανείς την απειλή μιας έκρηξης. Αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Στο πεντάλεπτο της επανάληψης ο Ρομαίν Αργυρούδης, που μπήκε αλλάγη στο β ημιχρόνιο και με δικό του γκολ στο ματς του πρώτου γύρου είχε κερδίσει 1-0 ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, κάνει το 3-2. Απ' εκείνη τη στιγμή άρχισαν όλα...

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν αφήνουν τον Λάτσιο να πάει στη σέντρα, δεν δέχονται το τρίτο γκολ. Κι ένας Συνετόπουλος ξαφνικά άρχισε να τρέχει από την περιοχή του Παναθηναϊκού, στο πλάτος της Θύρας 7 διότι τον έχει πάρει στο κυνήγι ο Κωνσταντίνου, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Το show! Να τρέχει ο Τάκης στο ζιγκ-ζαγκ(!), πότε πάνω στο χορτάρι, πότε στα κουλουάρ του σταδίου, ανάμεσα σε κόσμο που κυκλοφορεί αντικανονικά εντός του αγωνιστικού χώρου, και από πίσω να τον καταδιώκει
ο Βασίλης.

Αλήθεια, στον ποδοσφαιρικό... πολιτισμό πόσο έχουμε προοδεύσει; Για την Ιστορία αναφέρω ότι εκείνο το ντέρμπυ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ πριν 43 χρόνια διακόπηκε και το πήρε ο Ολυμπιακός στα χαρτιά με 2-0. Και μόνο ότι σήμερα γίνονται παιχνίδια χωρίς οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας δείχνει πόσο...πίσω ''προοδεύσαμε''.

Κάτι τελευταίο. Από τους παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν αγωνιστεί σ' εκείνο το ματς τρεις έχουν πεθάνει, οι Γκλέζος, Συνετόπουλος, Κυράστας.

Διαβάστε ακόμα:

Εχει μια διαφορά κουλτούρα ο Ολυμπιακός