ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΥΓΜΑΧΟΙ Η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ

πηγή: Intime
 

Πρωτάθλημα με κόσμο σήμερα. Τρόπος του λέγειν... Πόσοι, δηλαδή, να πάνε γήπεδο στο Λεβαδειακός-Καλλονή και ΠΑΟΚ-Εργοτέλης. Στο Πανιώνιος-Βέροια και Γιάννενα-Πλατανιάς. Μήπως δεν γεμίσει ούτε το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός και Ξάνθη-Παναιτωλικός;

Άλλο είναι το θέμα, όμως. Μη ξεχνάμε ότι 65.000 κόσμος στο ΟΑΚΑ και υπερμπόλικη αστυνομία δεν στάθηκαν εμπόδιο σε 30 αληταράδες να διακόψουν το ντέρμπυ ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Και μόνον που το σκέπτεσαι σε πιάνει η μαύρη απογοήτευση. Ευχής έργο, λέω εγώ, όχι οι 65.000, έστω 1.000, έστω 100 να μπουκάρανε από τις κερκίδες να τους κάνουν του αλατιού τους 30 χουλιγκάνους.

Έτσι, να ξέρουν τι τους περιμένει άλλη φορά κάποιοι αληταράδες αν σκεφθούν να χαλάσουν ένα παιχνίδι. Να τους αρπάξουν τους 30 και να τους δέρνουν μέχρι να φωνάξουν στοπ, όχι άλλο, φθάνει, οι 65.000 από τις κερκίδες.

Δεν κατάλαβα. Μπουκάρουν τα 30 μαστούρια και οι άλλοι, οι 65.000 τους κυττάνε παθητικά. Απαράδεκτο. Μια φορά απαράδεκτοι οι 30, δέκα φορές απαράδεκτοι οι 65.000. Έτσι είναι.

Θα μου πεις και είναι πολύ σωστό, ότι ο άλλος πάει στο γήπεδο να δει μπάλλα, όχι να πλακωθεί με το κάθε πρεζόνι. Σωστό. Για σκέψου, όμως, τη ζημιά της ΑΕΚ, αύριο μιας άλλης ΠΑΕ. Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι η ΑΕΚ δεν θα ισοφάριζε. Ότι δεν θα πήγαινε τη ρεβάνς στην παράταση, στα πέναλτυ, στην πρόκριση. Και την τιμωρία της ΑΕΚ, πού τη βάζεις.

Να επιστρατευθούν παλαιστές. Πυγμάχοι. Αρσιβαρίστες. Αθλητές στα βαρειά αθλήματα που μπορούν να σιδερώσουν όποιον τολμήσει να πηδήξει στον αγωνιστικό χώρο. Να φάει ξύλο επαγγελματικό να το θυμάται σ όλη του τη ζωή. Τι κάνεις, ρε; Ποιος είσαι εσύ, ρε, που χαλάς ένα ματς, σα να είναι δική σου, προσωπική ευθύνη.

Ξανά πρωτάθλημα με κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος υπάρχει, εκτός κι αν αστυνομεύουν τον αγωνιστικό χώρο, όχι αστυνομικοί, αλλά κάποια ροτβάιλερ με σιδερένια χέρια.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσα λεφτά έχει στην άκρη ο Μπέος