ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΟΒΟΥΝΙΟ

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Το τηλέφωνο του γενικού γραμματέα χτύπησε. Ακριβώς την ώρα που είχε ρίξει τα αρωματικά έλαια στην μπανιέρα. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι μπον βιβέρ. Περισσότερα από 20 χρόνια το επιδίωκε και το έχει καταφέρει. Είναι ο άνθρωπος με την πιο ζηλευτή δουλειά στον κόσμο.

Παίρνει έναν σκασμό λεφτά, εξού και η πολυτελής κατοικία με όλα τα κομφόρ στο Μπριχ Γκλιζ στις Αλπεις, για να κάνει τέσσερις κληρώσεις της UEFA μέσα στη σεζόν και να παρίσταται σε 7-8 συνέδρια. Τελευταία έχει επωμιστεί και τα «απρόοπτα». Προσπάθησε να τα φορτώσει στον υιό Θεοδωρίδη και δεξί (μπορεί κι αριστερό) χέρι του Πλατινί, όμως ο κυρ Σάββας έκανε τόσο σαματά λες και ο Ολυμπιακός είχε σφαχτεί στο γόνατο από τον Γιάχο.

Ο Τζιάνι κράτησε αυτό το βάρος. Ενα ύπουλο βάρος. Πάνω που το ξεχνάς, τσουπ εμφανίζεται την πιο ακατάλληλη στιγμή. Δεν του άρεσε καθόλου, λοιπόν, το κουδούνισμα την ώρα που τα αρωματικά έλαια είχαν ακουμπήσει την πλούσια σαπουνάδα της μπανιέρας του. Απαντά. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Ηταν ο μαλάκας ο παρατηρητής που εστάλη στην Ποντγκόριτσα για το ματς Μαυροβούνιο - Ρωσία. Πολλές διακοπές από την άλλη πάντα: «Φωτοβολίδα... Ακινφέεφ... νοσοκομείο... Τι κάνω;» Ηθελε να του πει να παει να γαμηθεί, αφενός γιατί τον διέκοψε και αφετέρου γιατί δεν είχε καταλάβει γιατί τον διέκοψε. Περιορίστηκε να του πει: «Συνεχίστε και ξαναμιλάμε».

Αυτή είναι η αλήθεια για το γεγονός ότι το παιχνίδι Μαυροβούνιο - Ρωσία συνεχίστηκε κανονικά παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος τερματοφύλακας έφαγε φωτοβολίδα που τον έστειλε νοσοκομείο. Μια ώρα αργότερα που το ματς διεκόπη οριστικά ο Ινφαντίνο είχε τελειώσει το μπάνιο του και είχε όλο το χρόνο να ενημερωθεί κανονικά.

Αναρωτήθηκε γιατί έγινε της πουτάνας σε αυτόν τον αγώνα. Σε εκείνον της Σερβίας με την Αλβανία το περίμενε. Δεν είχε καν αποπειραθεί να φωνάξει την αισθητικό του παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι στο Βελιγράδι συνέπιπτε με την ημέρα που έκανε γενικό σέρβις, συμπεριλαμβανομένων πεντικιούρ και μανικιούρ.

Ο Ινφαντίνο γκούγκλαρε. Ο τελευταίος βασιλιάς του Μαυροβουνίου Νίκολας Μίρκοφ Πέτροβιτς ο δέκατος είχε παντρέψει τις κόρες του Μίλιτσα και Αναστασία με Ρώσους μονάρχες. Τα δυο κράτη συμμάχησαν στον Ρωσο - Ιαπωνικό πόλεμο. Προσθέτω μια σημαντική λεπτομέρεια που ο ΓΓ της UEFA δεν αξιολόγησε, αλλά μπορεί να είναι το κλειδί. Η Αναστασία ήταν η πρώτη γαλαζοαίματη που γνώρισε και σύστησε τον Ρασπούτιν στην Αλεξάντρα Φεοντόροβα, την τελευταία αυτοκράτειρα της Ρωσίας. Μιλάμε για τον ψευτοκαλόγηρο με το μυθικό πέος που έκανε πουτάνα ολάκερη τη Ρωσία και τις γυναίκες της. Μπορεί και μερικούς πρώην άνδρες...

Στα σύγχρονα χρόνια και στην ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου από τη Σερβία υπάρχουν δυο εστίες έντασης. Το 2005, όταν η κρατική εταιρία αλουμινίου δεν πουλήθηκε σε Ρώσους, ο Ρώσος πρέσβης είχε πει σαρκαστικά: «Δεν ήξερα ότι το Μαυροβούνιο έγινε η 51η πολιτεία των ΗΠΑ». Λάθος του γιατί ως γνωστόν η 51η πολιτεία των ΗΠΑ είναι η Αγγλία. Το είχε υποδηλώσει με τη σάτιρά του ξεκάθαρα ο Χιου Γκραντ στην ταινία «Love actually» δυο χρόνια νωρίτερα το 2003. Και για όσους δεν τον είχαν καταλάβει το παρουσίασε με ακόμα καλύτερο τρόπο ο Τζορτζ Μάικλ στη συναυλία που έδωσε στην Αθήνα το 2007. Προ μνημονίου. Τότε που λέγονταν αλήθειες!!!

Η δεύτερη εστία ήταν ένα δημοσίευμα το 2012, όταν ο ρωσικός Τύπος κατέγραψε μια πραγματικότητα (;) Το 40% της ακίνητης περιουσίας στο Μαυροβούνιο ανήκει σε Ρώσους.

Αρκεταααααααα! Ο Ινφαντίνο τα πήρε στο κρανίο. Σχημάτισε μηχανικά το νούμερο στο κινητό του. Δεν το είχε στη μνήμη για να μην καρφώνεται. «Πείτε για πειθαρχική διαδικασία. 3-0 το ματς στους Ρώσους, δυο κεκλεισμένων των θυρών οι Μαυροβούνιοι και μην με ξαναενοχλήσετε γι' αυτό το θέμα». Εκανε μια κίνηση του κεφαλιού δεξιά - αριστερά για να χαλαρώσει το σβέρκο του και κατέβασε μια γερή γουλιά από το 1811 Σατό ντ' Ικέμ.  Προσπάθησε να σβήσει από το μυαλό του τις εικόνες του Ρασπούτιν. Το κρασί των 100 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που κράταγε στην κάβα του ήταν πια παρελθόν. Αλλη μια κουραστική μέρα στο Μπριχ Γκλιζ είχε τελειώσει...

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο κόλπο του Κατσουράνη και οι κωλοτρυπίδες