ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

 

Από ένα σημείο και μετά το μεγαλύτερο προσόν ενός ποδοσφαιριστή για να εξελιχθεί είναι το μυαλό του. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει στην εξέλιξη, στην ισορροπία ή να τον κρατήσει στάσιμο, ενδεχομένως να τον κάνει να πισωπατήσει. Ασε τις σάλτσες ρε αποδυτηριάκια και μπες στην ουσία.

Απαραίτητη η εισαγωγή ώστε να μιλήσουμε για τον Γιοάν Γκουργκούφ, που γράφεται εδώ και δυο μέρες ότι πάει στον Ολυμπιακό. Σε μια έρευνα που έκανα, διαβάζοντας διάφορα και μιλώντας με κόσμο, έχω να πω τα εξής. Ο Γάλλος έχει το ταλέντο και την αθλητική κουλτούρα, όμως υπάρχουν μερικά προβληματάκια.

Πολύ μικρός έκανε το άλμα στην καριέρα του και βρέθηκε στη Μίλαν. Εκεί αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετά δυνατός πνευματικά. Δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί. Να δεχθεί ότι θα ήταν στη σκιά του Κακά. Να πάρει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. «Οταν επαιζε δεν ήθελε να διαθέσει τον εαυτό του στην ομάδα. Δεν ξεκίνησε καν να μαθαίνει ιταλικά», έχει πει ο Πάολο Μαλντίνι στο παρελθόν.

Ναι, ασχολήθηκε με την πάρτη του ο μεγάλος Πάολο γιατί ο Γκουργκούφ πήγε στη Μίλαν ως ένα μέγιστο ταλέντο που θα αναλάμβανε κάποια στιγμή σοβαρό ρόλο στην ομάδα. Δεν πας, όμως, κατευθείαν στο πηδάλιο. Πρέπει να σφουγγαρίσεις καμμιά σκάλα πρώτα και ο Γάλλος δεν τα έκανε αυτά.

Ενας Ιταλός φίλος μου, μου μίλησε για το σύνδρομο Κουαρέσμα. Δεν είχα ιδέα. Ο Κουαρέσμα είναι ένας παιχταράς από την Πορτογαλία που στην Ιντερ πνίγηκε και επέστρεψε στην Πόρτο. Εκεί είναι μια χαρά. Υπάρχουν κι αυτοί οι παίκτες που λες ότι θα έκαναν θραύση σε μεγαλύτερη ομάδα κι όμως δεν έχουν την πνευματική δύναμη να αλλάξουν επίπεδο. Αυτό είναι το σύνδρομο Κουαρέσμα, που ταλαιπωρεί απ’ ότι φαίνεται και τον Γκουργκούφ.

Ναι κύριε πρόεδρε, ο Γκουργκούφ είναι παιχταράς. Μπορεί να τον πάρει ο Ολυμπιακός που δεν είναι μεγάλο μέγεθος στην Ευρώπη και να κάνει θραύση. Ομως, οφείλω να καταθέσω αυτά που έμαθα. Τις πληροφορίες που συγκλίνουν ότι εφόσον τον αποκτήσει θα πρέπει να του παραδώσει τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα και να τον διαχειριστεί με τρόπο ο προπονητής. Ας το έχουν στο μυαλό τους εκεί στον Πειραιά. Ηδη έχουν φάει μερικές χλαπάτσες στο λιμάνι από μεγάλα ονόματα όπως ο Σαβιόλα και ο Αφελάι.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο σκάνδαλο του Περέιρα στον Ολυμπιακό