ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟ 1-7 ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

πηγή: Intime
 

Υπάρχουν κάποια γεγονότα που τα βλέπεις μπροστά σου, με τα ίδια σου τα μάτια και δεν τα πιστεύεις. Είναι αυτό που λένε απίστευτα και αληθινά.

Ένα γεγονός που συνέβη στο παρελθόν, που δεν το έζησες, με τους χρόνους και τους καιρούς αποκτά τη διάσταση του μύθου, του θρύλου, του εξωπραγματικού, του μυθιστορηματικού. Αυτό, όμως, που συντελείται ζωντανά τούτη τη στιγμή στο ξύπνιο σου σε κάνει, από μια άποψη, προνομιούχο. Επειδή είχες την τύχη να βιώσεις το απίθανο που είναι και αληθινό.

Παρακολούθησα σε live-time το αεροπλάνο να στουκάρει στο Δίδυμο Πύργο της Νέας Υόρκης και μετά από λίγα λεπτά αντελήφθηκα ότι είχα μαρμαρώσει με το στόμα ανοιχτό και κομένη την αναπνοή. Κάτι τέτοιο με κατέλαβε στον ημιτελικό του μουντιάλ 2014 Γερμανίας-Βραζιλίας 7-1. Εκείνο το παιχνίδι, εκείνο το αποτέλεσμα κατά την προσωπική μου άποψη επιβεβαίωσε την αλήθεια. Τη δική μου αλήθεια. Ότι η Βραζιλία, η αγαπημένη μου Βραζιλία είναι η πιο ασόβαρη ομάδα στον κόσμο. Και δεν το συζητώ. Η ομάδα που μπορεί να κερδίσει κάθε άλλη, είτε στα καλά της, είτε στα κακά της, είναι η πιο ασόβαρη. Που μπορεί να εμφανιστεί εντελώς αναξιόπιστη και στο πιο κρίσιμο αγώνα.

Μόνον μια Βραζιλία, μάλιστα σε παιχνίδι μουντιάλ μέσα στη Βραζιλία, θα έτρωγε μια ξεγυρισμένη επτάρα. Κι αυτό το 7-1 της Γερμανίας δεν ξεγράφεται ποτέ. Δεν ξεχνιέται ποτέ.

Κι όμως! Κάποιοι, που κι αυτοί έχουν θέση στην πιάτσα, είπανε τη μαλακία της εβδομάδος. Ότι η Βραζιλία ξεκινάει το Copa America στη Χιλή για να σβήσει το φάντασμα του 1-7 από την Γερμανία. Να διώξει τον εφιάλτη της επτάρας. Κάτι τέτοιες χοντροπαπαριές.

Διακόσια Κόπα Αμέρικα να κατακτήσει η Βραζιλία και άλλα 5 μουντιάλ η ντροπή του 1-7 στην Βραζιλία από την Βραζιλία είναι το τατουάζ στο μέτωπό της που δεν βγαίνει ούτε με λαίηζερ. Ακόμα κι αν αλλάξει δέρμα στο κούτελο.

Διαβάστε ακόμα:

Ντοπαρισμένος ο υπουργός αθλητισμού