ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πανηγυρίζει σαν τρελός. Ο ενθουσιασμός του είναι πέρα για πέρα αυθόρμητος, διότι θαρρεί πως είναι αξιοθαύμαστη η έμπνευσή του να ολοκληρώσει ένα προσωπικής δημιουργίας γκολ βοηθώντας τη μπάλα και με το χέρι του πριν καταλήξει στα δίχτυα. Νίκησε εκτός όλων των άλλων που βρήκε μπροστά του και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που υπερέχει 21 πόντους, 1μ.85 ο Πήτερ Σίλτον, αυτός 1μ.64.

Πανηγυρίζει το 1-0 στην Αγγλία ο Μαραντόνα στο 51 και επιτόπου αρχίζει τα μπινελίκια στους συμπαίκτες του. «Μαλάκες, ελάτε επάνω μου!». Τίποτα αυτοί, έχουν πάρει πρέφα, όπως και οι Άγγλοι, ότι το γκολ μπήκε με το χέρι. «Μαλάκες!» δεν σταματάει να καλεί τους συμπαίκτες του ο Μαραντόνα. «Αγκαλιάστε με, γιατί ο διαιτητής θα το ακυρώσει!».

Ήταν προημιτελικός μουντιάλ του 1986, σα σήμερα, 22 Ιουνίου και με την ευκαιρία ο αποδυτηριάκιας θα κάνει μια παγκόσμια, μια συμπαντική αποκάλυψη, βεβαίως με την άδεια του Θεού.

Είναι ψέμα αυτό που είπε ο μέγας τσόγλανος Μαραντόνα, ότι σκοράρησε και με το χέρι του Θεού. Η αλήθεια είναι ότι ο μεγαλοδύναμος ούτε το δικό του χέρι έβαλε, ούτε «σήκωσε» το χέρι του Μαραντόνα. Αυτό που έκανε ο Ύψιστος, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ήταν να «στραβώσει» για ενάμισυ δευτερόλεπτο τον Τυνήσιο διαιτητή.

Τέσσερα χρόνια πριν έγινε ο πόλεμος με 907 νεκρούς στα Νησιά Φώκλαντ, κάπου στο Νότιο Ατλαντικό, ανάμεσα στη νικήτρια Αγγλία και την Αργεντινή. Ο ήλιος βαράει κατακέφαλα στο γήπεδο Αζτέκα με 114.580 θεατές. Ημίχρονο 0-0. Σ' ένα τετράλεπτο διεπράχθη ό,τι πιο θεϊκό, μαγικό, εξωγήινο, εξωποδοσφαιρικό στην Ιστορία της μπάλας.
Το 1-0 με «το χέρι του Θεού» και στο 54 το «Γκολ του Αιώνος», που το βλέπει και το ξαναβλέπει στο video ο Θεός και δεν χορταίνει τη χορογραφία επελάσεως του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος σκέτη φιγούρα κόμικ διέσχισε μισό γήπεδο ανατρέποντας αφρενάριστος τον έναν μετά τον άλλον αντίπαλο.

«Un poco con la cabera de Maradona y otro poco con la mano de Dios». Αυτό είπε ο Ντιέγκο για το 1-0. «Λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού» μπήκε το γκολ. Και για να αποδείξει ότι είχε τη θεία φώτιση, την ευλογία του Κυρίου, αμέσως μετά παρέδωσε στους αιώνες τη φάση του 2-0. Η Αγγλία μείωσε 2-1 στο 80.

Διαβάστε ακόμα:

Το χέρι και το δάκτυλο του θεού