ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΒΑΡΩΝΟΣ

 

Που να μην είχαν γίνει οι ολυμπιακοί αγώνες το 2004 στην Αθήνα. Μας ξεπάτωσαν. Όχι οι αγώνες, ούτε η διοργάνωσή τους, αλλά η οικονομική διαχείριση της. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από το 1821 μέχρι σήμερα.

Χωρίς υπερβολή οι ολυμπιακοί αγώνες του 2004 συνεχίζουν(!) να λειτουργούν ως κατάρα στο δημόσιο ταμείο. Ακόμα και σήμερα! Και δεν ξέρουμε ΑΚΟΜΑ πόσο τους πληρώσαμε τους αγώνες και δεν έχουμε σταματήσει να πληρώνουμε, άγνωστο για πόσα χρόνια στο μέλλον.

Γράφω για το όργιο του 2004 με την ευκαιρία ότι σα σήμερα, 23 Ιουνίου, το 1894 ιδρύθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Κι αυτό συνέβη διότι ο Γάλλος βαρώνος Πιερ ντε Κουμπερντέν, όπως κι άλλοι φιλέλληνες και λάτρεις του αθλητισμού, είχε σκεφθεί να αναβιώσουν οι ολυμπιακοί αγώνες.

Να πούμε, λοιπόν, τη μεγάλη αλήθεια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας ΔΕΝ αναβίωσαν ποτέ. Οι ολυμπιακοί αγώνες έγιναν, άρχισαν να γίνονται δυο χρόνια μετά την ίδρυση της ΔΟΕ, για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1896, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ χαρακτήρος αθλητικούς αγώνες στην αρχαία Ολυμπία.

Οι ολυμπιακοί αγώνες σήμερα είναι μια εκδήλωση, ένα show που ανήκει στην εποχή τους. Όπως, άλλωστε. οι αγώνες στην Ολυμπία εξέφραζαν τους αιώνες της αρχαίας Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα:

Το γκολ με την ευλογία του θεού