ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Κάθε Τρίτη γινόταν η κλήρωση των διαιτητών στην ΕΠΟ. Μεγάλη ημέρα για το πρωτάθλημα η Τρίτη, όχι η Κυριακή, η ημέρα των αγώνων. Για την Ελλάδα στο γήπεδο δεν παίζουν μόνον οι ποδοσφαιριστές. Είναι και τα κοράκια. Κυρίως αυτά. Και άμα η μαυροφόρα είναι δική σου, τότε το ματς θα το πάρεις. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι δικές σου.
Κόσμος και κοσμάκης την Τρίτη, κάθε Τρίτη στα γραφεία της ομοσπονδίας, επειδή θα κληρωνόντουσαν οι διαιτητές. Και αμέσως παίρνανε φωτιά τα καλώδια. Τα τηλέφωνα στον πρόεδρο. «Μας έπεσε ο τάδε!». Και γινόταν της πουτάνας το μαγκάλι ποια από τις δύο ομάδες θα προλάβει να «πιάσει» το κοράκι που κληρώθηκε.
Ποιος άλλος λόγος υπήρχε να περιμένουν να «βγει» το όνομα του «μεσαίου» και ποιοι θα είναι οι δύο «πλαϊνοί», οι λάισμεν, οι επόπτες γραμμών, όπως τους έλεγαν τότε. Την εποχή που τα κοράκια έβγαιναν με κλήρο, όχι όπως σήμερα που ορίζονται. Αυτός θα σφυρίξει εκείνο το ματς κι αυτός το άλλο ματς.
Ήταν ο Ζωγράφος που όριζε στο περασμένο πρώταθλημα διαιτητές, τον έστειλαν στο νοσοκομείο, όταν του την έστησαν, τον έβγαλαν και στο καλντερίμι τον άνθρωπο με τις κασέτες, κι ανέλαβε «οριστής» ο Τσαχειλίδης.
Όποιος κι αν αναλάμβανε στη θέση του Ζωγράφου, ο όποιος Τσαχειλίδης, είναι στημένος. Θα κάνει τα κέφια της εγκληματικής οργάνωσης. Επειδή η τράπουλα στο πρωτάθλημα είναι σημαδεμένη.
Αυτή είναι η γενική εντύπωση. Η πεποίθηση. Ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται στα ίσα. Να, γιατί δεν είναι «προσωπική» η αμφισβήτηση για τον Τσαχειλίδη. Από το Άγιον Όρος να φέρνανε «οριστή» κι αυτός σκάρτος θα ήτανε.
Διαβάστε ακόμα: