ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

πηγή: Intime
 

Ποιος είναι σήμερα ο προπονητής της εθνικής ομάδας που κληρώθηκε χθες στα προκριματικά του μουντιάλ 2018 με Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία και Κύπρο; Άγνωστο. Ποιος θα είναι ο προπονητής στη νέα «προσπάθεια» της εθνικής ομάδας; Άγνωστο.

Ο Μαρκαριάν, άνθρωπος σοβαρός, ξάφνιασε όταν δήλωσε δημοσίως πως δεν μπορώ να συνεχίσω με τον Καραγκούνη στην εθνική ομάδα. Αυτό σημαίνει ένα πράμα. Πως έχει συμβεί κάτι χοντρό. Πολύ χοντρό. Που το ξέρει και η ομοσπονδία, όχι μονάχα ο Καραγκούνης που είχε προτείνει για αντικαταστάτη του Ρανιέρι τον Μαρκαριάν.

Θυμίζω ότι ο Καραγκούνης προσελήφθη σαν «τεχνικός διευθυντής» μετά το αποτυχημένο ξεκίνημα επί Ρανιέρι, για να εμπνεύσει τους διεθνείς. Να τους σηκώσει ψυχολογικά. Οι αποτυχίες, όμως, συνεχίστηκαν, η μία καπάκι μετά την άλλη.

Η εθνική ομάδα έχει τέτοιο πρόβλημα που δεν λύνεται με το στόμα. Και με ψυχολογικές ντόπες. Να, γιατί και επί Μαρκαριάν η πτώση συνεχίστηκε. Και επισφραγίστηκε με τις ήττες, αν είναι δυνατόν, ακόμα και από τα Νησιά Φερόε.

Μιλάμε σοβαρά. Δεν υπάρχει ελπίδα για την εθνική ομάδα. Επειδή δεν εξαρτάται η επανάκαμψη από κανέναν Καραγκούνη και κανέναν Μαρκαριάν. Η Ελλάδα ποδοσφαιρικά ξαναβρέθηκε σε χειρώτερο σημείο απ' εκείνο πριν το 2002. Και για να ξαναρχίσει κύκλο επιτυχίας θα χρειαστεί να «πληρώσει».

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς αληθινό πόθο για διάκριση, με συνθήκες όμοιες όπως εκείνες που δημιούργησαν ο Ρεχάγκελ και το μέταλλο των διεθνών της σειράς 2002.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν είναι ποδοσφαιρικό Grexit, είναι ξεβράκωμα