ΓΙΑΤΙ ΣΑΛΙΑΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

πηγή: Intime
 

Μπήκε στο παιχνίδι ο Σπανούλης. Στα δύσκολα, όπως λέγανε οι ειδικοί, θα εμφανιστεί και θα κάνει αυτό που πρέπει. Το έκανε με την οικοδέσποινα του Ευρωμπάσκετ Κροατία. Ενα ματς που ήταν δύσκολο, όχι καθοριστικό όμως.

Για 36 λεπτά ήταν μπροστά στο σκορ οι αντίπαλοί μας και μετά κοκομπλόκο. Ο Σπανούλης τράβηξε κάτι τρίποντα, η άμυνα έσφιξε, η Ελλάδα πήρε το ματσάκι. Δεν μπαίνω σε ανάλυση, δεν είναι της ειδικότητάς μου. Αυτό που μετράω με ζυγαριά ακριβείας είναι το μετά.

Μπουρούσης, Ζήσης και λοιποί παίκτες άρχισαν τα σαλιαρίσματα για τον Σπανούλη. «Μπράβο του», «ευλογία να έχουμε τον Βασίλη» και άλλα τέτοια. Ο ίδιος ο γκαρντ του Ολυμπιακού είπε: «Ξέρω ποιος είμαι. Το ξέρουν οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου. Το ξέρουν όλοι. Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα».

Το παλληκάρι όσο παιχταράς κι αν είναι, έχει πρόβλημα. Την ανάγκη επιβεβαίωσης. Ενα καθρεφτάκι που θα του λέει ότι είναι ο καλύτερος. Κι επειδή, προφανώς λόγω ταλέντου τον έχουν ανάγκη οι συμπαίκτες του και η ομάδα, το κάνουν οι ίδιοι. Από την άλλη, ασφαλώς και σε κάθε ματς πρέπει ο Βασίλειος να αποδεικνύει πως είναι μέγας. Αυτή είναι η δουλειά του.

Ναι, δεν μου κάθεται καλά ο Σπανούλης σαν συμπεριφορά αθλητή και ανθρώπου. Ο τρόπος που κινείται και μιλάει, μου δείχνουν ένα παιδί κακομαθημένο. Οσο ταλαντούχος κι αν είναι. Αλλο αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί η Ελλάδα στην πρεμιέρα έπαιζε μόνη της