ΓΙΑΤΙ ΝΤΟΠΑΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ!

 

Gazzette dello Sport και Sunday Times είχανε πει ξεκάθαρα και με βάση στοιχεία που έχει στην κατοχή της η UEFA ότι τουλάχιστον ένα 7,7% των ποδοσφαιριστών ντοπάρονται. Παίρνουν ουσίες απαγορευμένες.

Θα πέσω από την καρέκλα μου. Να τα βράσω τα ερευνητικά στοιχεία και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Εγώ ξέρω ότι ντοπάρονται κάργα, όμως επιστημονικά, δηλαδή προσεκτικά, κι όχι μόνον 8% των ποδοσφαιριστών. Δεν χρειάζεται να στο πει κανείς, το βλέπεις με τα ματάκια σου στο γήπεδο.

Είναι αντιανθρώπινο, δεν είναι φυσιολογικό ένας επαγγελματίας να κάνει παγκόσμιο πρωταθλητισμό, να συμμετέχει σε δυο-τρεις αγώνες κορυφής, υψηλής διάκρισης την
εβδομάδα, χωρίς να «παίρνει». Δεν γίνεται!

Να πω και το άλλο. Δεν μ' ενδιαφέρει εμένα τον θεατή αν ο παίκτης «φαρμακώνεται». Εκτός κι αν είμαι σκέτο ούζο! Να κάθομαι στην πολυθρόνα μου, να περιμένω να απολαύσω δύο ώρες ποδοσφαιρικής άγριας κόντρας και μαγείας από παίκτες χωρίς δυνάμεις και με θολωμένο μυαλό.

Είναι η απόλυτη σαχλαμάρα αυτό που λέγεται «πόλεμος στο ντόπιγκ». Έλα, σε παρακαλώ! Δεν μιλάμε για αθλητές, ούτε για... ολυμπιακά ιδεώδη. Μη λέμε μαλακίες, ότι η UEFA... πρέπει να επέμβει!

Τι τον ενδιαφέρει, ρε τον μαγαζάτορα αν «φτιαχθεί» ο τραγουδιστής πριν ανέβει στην πίστα. Πλάκα κάνουμε; Βιομηχανία σκέτη είναι το τσάμπιονς ληγκ και η UEFA περιμένετε να σαμποτάρει το προϊόν της. Κουφό.

Οι δύο εφημερίδες, η ιταλική και η αγγλική ζητάνε από την UEFA να βγάλει στη φόρα, με επίσημες ανακοινώσεις της, αυτά που έχει διαπιστώσει. Κουνημένος παπάς τους βάπτισε.

Έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα όρια ενέργειας και δύναμης, ταχύτητας και αντοχής. Το ποδόσφαιρο κι αυτό που αποτελείται αθλητισμός είναι ολότελα παραδομένο στο ντόπιγκ. Ακόμα και το αντιντόπιγκ υπηρετεί το ντόπιγκ! Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ένας αγώνας τσάμπιονς ληγκ είναι κανονική παράσταση! Ποδοσφαιρικό δρώμενο ακραία ανταγωνιστικό. Κι όποιος αντέχει, διαφορετικά ο παίκτης αλλάζει επάγγελμα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ποτέ δεν του είπαν ότι λέει μαλακίες;