ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ..., Ο ΙΒΑΝ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!

πηγή: Intime
 

Το ξέρουν και οι πέτρες. Για να ελέγχει ένας μεγαλοπρόεδρος ΠΑΕ την διαιτησία απαραιτήτως χρειάζεται να πάρει το κουμάντο στην ΕΠΟ. Αυτό είναι το «μυστικό». Δικηά του η ομοσπονδία, δικηά του και η διαιτησία, διότι μας έχει τελειώσει εδώ και κάποια χρονάκια το παραμάγαζο, η ομοσπονδία διαιτητών.

Μία είναι η ομοσπονδία, η ποδοσφαιρική. Η ΕΠΟ. Αυτή αποφασίζει ποιοι διαιτητές θα επιλεγούν στον πίνακα. Ποιοι θα ορίζονται σε ποιους αγώνες. Ποιοι θα τιμωρούνται με πρόσκαιρο αποκλεισμό, με ξού απ' εδώ.

Ο Κόκκαλης έφυγε από τον Ολυμπιακό κι όλο το «σύστημα» πέρασε στα χέρια του Μαρινάκη. Αλαφούζος, Σαββίδης, Μελισσανίδης μιλάνε ακόμα για εγκληματική οργάνωση, ότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού παιζει με σημαδεμένη τράπουλα, γιατί αυτός κουνάει τα νήματα στην ΕΠΟ. Άρα;

Άρα, για να γλυτώσουμε από τον Μαρινάκη, λένε οι αντίπαλοί του, για να παίζει καθαρά η διαιτησία, για να μη μπερδεύεται ο χοντρός μ' άλλες ΠΑΕ, ένα πρέπει να γίνει. Να βγάλουμε δική μας διοίκηση στην ΕΠΟ.

Αυτό, όμως, λέει ο αποδυτηριάκιας και το υπογράφει με μεγάλα γράμματα, δεν γίνεται! Επειδή στις εκλογές της ΕΠΟ δεν ψηφίζουν ούτε φοιτητές, ούτε άνεργοι, ούτε αγρότες, ούτε βιοτέχνες, ούτε εργάτριες του σεξ, όπως λένε τις πουτάνες. Στις εκλογές της ΕΠΟ ψηφίζει μια περίεργη φυλή ατόμων, οι «βλαχοπρόεδροι», όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο αποδυτηριάκιας πριν 33 χρόνια τους προέδρους των τοπικών Ενώσεων.

Οι οποίοι «βλαχοπρόεδροι» είναι εκλεγμένοι. Είναι επί σειρά ετών οι ακλόνητοι «ποδοσφαιρικοί νομάρχες» σ' όλη την Ελλάδα. Το μόνο που μπορούν οι αντίπαλοι του Μαρινάκη, που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει στο τσεπάκι του τους περισσότερους βλαχοπρόεδρους, είναι πολλοί απ' αυτούς να γίνουν... Τσίπρας.

Όπως ο πρόεδρος του Σύριζα έγινε μνημονιακός από αντιμνημονιακός, έτσι και κάποιοι πρόεδροι ΕΠΣ να γίνουν από μαρινακικοί σε αντιμαρινακικοί. Μελισσανιδικοί, Σαββιδικοί, Αλαφουζικοί.

Αυτό, ναι. Να κάνουν μεταγραφή, να «αλλαξοπιστήσουν» πρόεδροι τοπικών ενώσεων. Αυτό που δεν γίνεται είναι να... αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ, να μπουν άλλα πρόσωπα. Αυτό είναι το δύσκολο. Το απίθανο. Το «εύκολο» είναι «βλαχοπρόεδροι» από τον Βαρδινογιάννη να αλλάξουν στρατόπεδο στον Κόκκαλη, όπως έχει συμβεί. Από τον Μητρόπουλο π.χ. να πάνε στον Γκαγκάση. Από τον Γκαγκάση στον Πιλάβιο, όπως συμβεί.

Ο Ιβάν Σαββίδς ξεκίνησε εκστρατεία να αλλάξει την ΕΠΟ με τα ... ίδια πρόσωπα. Και ξεκίνησε με μια πρώτη μαγιά προέδρων ΕΠΣ που είναι ανεξάρτητοι, που δεν είναι «σημαδεμένοι». Η συνέχεια επί της οθόνης. Αν, τελικά, αλλάξει η ΕΠΟ, έτσι κι αλλοιώς με τα ίδια στη βάση πρόσωπα. Κι αν η νέα ΕΠΟ δεν θα έχει αφεντικό.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκη άλλαξε πλάνο, θα την πληρώσει ο Ολυμπιακός