Ο ΣΥΛΒΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ... ΑΓΧΟΣ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

πηγή: Intime
 

Δύο νίκες εκτός έδρας έχει ο Ολυμπιακός στο τσάμπιονς ληγκ. Για όνομα! Αυτά τα κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Οι πιο μεγάλες. Ο ανθός της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Είναι έξω από τα δεδομένα μιας ελληνικής ομάδας να πετύχει δύο τρίποντα, το ένα καπάκι μετά το άλλο, μάλιστα εκτός.

Για σκέψου να χάσει ο Ολυμπιακός απόψε από την Δυναμό Ζάγκρεμπ. Να μην κερδίσει την ασθενέστερη ομάδα του ομίλου! Το άγχος! Δικαιολογημένα. Επειδή στο ποδόσφαιρο παίζουν και τα τρία αποτελέσματα σε κάθε παιχνίδι. Και επειδή στο ποδόσφαιρο δεν είναι σίγουρο ότι η νίκη είναι πάντα υπέρ της καλύτερης ομάδας.

Να, γιατί ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να κρατήσει μακρυά το άγχος. Από τους παίκτες και κυρίως από τον ίδιον! Αντιληπτό ότι η αγωνία για το αποτέλεσμα, η ανησυχία πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι καταλαμβάνει τον προπονητή. Όχι τόσο τους ποδοσφαιριστές.

Ο παίκτης μέσα στον αγώνα ξεχνιέται, ο προπονητής εύκολα πανικοβάλλεται και θολώνει, άλλο αν δεν φαίνεται αυτό. Άλλο αν αποκρύβεται από τον αγχωμένο προπονητή που παρακολουθεί το ματς και περισσότερο φοβάται παρά ελπίζει.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την Δυναμό. Μετά την Άρσεναλ στο Λονδίνο κέρδισε και την ομάδα της Κροατίας εκτός και απόψε την αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη. Το άγχος, λοιπόν, είναι... δεδομένο από την υποχρέωση της οπωσδήποτε νίκης.

Πολύ σωστά ο Σύλβα λέει ότι το αποψινό ματς δεν είναι καθοριστικό. Ότι δεν είναι σίγουρο πως θα καθορίσει την πρόκριση, τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού.

Τι θα πει... καθοριστικό και κρίσιμο και αποφασιστικό ματς. Όποιος το λέει αυτό ντοπάρει το άγχος. Κάνει ενέσεις άγχους σε βάρος του.

Ασφαλώς και η ψυχολογία επηρεάζει θετικά, αρνητικά την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι. Ίσως περισσότερο από τις τεχνικές οδηγίες του προπονητή. Και η καλή, η θετική ψυχολογία φαίνεται όχι τόσο στο πως δρα μια ομάδα, αλλά στην αντίδρασή της αν το παιχνίδι της έρθει ανάποδα.

Διαβάστε ακόμα:

Ολα μέσα στο Καραϊσκάκη για Ολυμπιακό