Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ... ΕΞΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

Για τους σκληροπυρηνικούς του Παναθηναϊκού ήταν μια μεγάλη, μια ''ιστορική'' επιτυχία που έδιωξαν τους Βαρδινογιάννηδες. Έτσι θαρρούν, ότι αυτοί, οι μαχητικοί αγωνιστές της εξέδρας ήταν η αιτία που η ''οικογένεια'' τα μάζεψε κι έφυγε από την ομάδα. Ότι δεν ήταν απόφαση συνειδητή του μεγαλομετόχου να κόψει οριστικά κάθε σχέση με την ΠΑΕ.

Δεν έχουν μετανοιώσει οι οργανωμένοι που... γλύτωσε η ομάδα από την ''οικογένεια'', την πιο ισχυρή σήμερα στην Ελλάδα, σε επίπεδο επιχειρηματικό, οικονομικό, με άκρες σε κάθε βραχίονα εξουσίας, τραπεζικό, μηντιακό, κομματικό, για να ξέρουμε τι λέμε. Συνεχίζουν να χυδαιολογούν ακόμα και σήμερα με συνθήματα κατά του Βαρδινογιάννη, καμία μεταμέλεια για τη μαλακία μας, λαμβάνοντας υπ' όψιν την περιπέτεια που βιώνει σήμερα η ανώνυμη εταιρεία ΠΑΟ.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης σαρώνει τα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού η αντίδραση του βαρδινογιαννέικου είναι τουλάχιστον «παθητική». Όχι ικανή να περιορίσει την επικυριαρχία σ' όλα τα μέτωπα του μίστερ ιντρακόμ.

Με τη δυσφορία του «πράσινου λαού» ακούγεται κάτι περισσότερο από παρηγοριά, γιατί όχι και ελπίδα, η κινητικότητα του μεγαλοεπιχειρηματία και τραπεζίτη Ανδρέα Βγενόπουλου, που βγαίνει φόρα παρτίδα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Τελικά, σα σήμερα 24 Ιανουαρίου το 2008 ανακοινώνεται η συγκρότηση της «Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης».

Στο παιχνίδι μπαίνει και ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Στόχος να συμμετέχουν στην «κίνηση» εφοπλιστές κι άλλοι λεφτάδες και όλοι μαζί να απαιτήσουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Για έναν Παναθηναϊκό με κάργα γεμάτο πορτοφόλι. Για έναν Παναθηναϊκό που, επιτέλους, θα κοντράρει τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Στην επόμενη φάση προέκυψε η πολυμετοχικότητα. Στην πραγματικότητα ένας καταδικασμένος συμβιβασμός, μια από χέρι αποτυχημένη ''συμμαχία'' για το καλό του Παναθηναϊκού. Ο Βαρδινογιάννης παρέμεινε μεγαλομέτοχος, το κουμάντο πήρε ο Νίκος Πατέρας, και τον μακαρίτη Βγενόπουλο σε κάθε ευκαιρία να τα χώνει δημόσια στον Τζίγγερ Βαρδινογιάννη.

Η πολυμετοχικότητα δεν άντεξε, ο Βαρδινογιάννης έγινε οριστικά παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παραμένει πάντα στη βαρειά σκιά του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμα:

Ηταν «βρώμικος» ο αγώνας πριν 53 χρόνια