ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

πηγή: Intime
 

Βοήθησε και ο Αστέρας στο 5-0 του Ολυμπιακού. Γιατί έπαιξε ανοικτά, γιατί έκανε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Δεν είναι ομάδα για 5 γκολ ο Αστέρας, αν αγωνιζόταν για να πάρει αποτέλεσμα πιθανόν να μην έχανε, να έφευγε με ήττα 1-0, 2-0, ίσως και 2-1 αν στεκόταν τυχερός.

Το 5-0, όμως, είναι 5-0 και ο Ολυμπιακός κατέδειξε τη διαφορά του. Και στο παιχνίδι του έβλεπες την απουσία άγχους, τη σιγουριά του ότι δεν χρειάζεται να κυνηγά τη νίκη, θα 'ρθει μόνη της. Επειδή είναι καλύτερη ομάδα, πληρέστερη. Επειδή δεν γίνεται διαφορετικά.

Και λες. Αυτός ο Μαρινάκης τι βιόλα βαράει. Όλοι οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία και στα ίσα ότι ελέγχει τη σακούλα. Ότι κουμαντάρει το παρασκήνιο. Και ο ανακριτής τον έχει «δώσει» ως «διευθυντή», ως «διευθύνοντα» της εγκληματικής οργάνωσης. Ε, δεν θέλει ξύλο το άτομο;

Μιλάμε ακαδημαϊκά. Και λέμε ότι δεν κολλάει να είσαι Μαρινάκης, να κάνεις πράγματι ό,τι γουστάρεις με τους διαιτητές, όπως σε καταγγέλλουν από τη μία και από την άλλη να παρουσιάζεις ομάδα με το πιο ακριβό ρόστερ. Και από την άλλη, δηλαδή, να μην έχεις ανάγκη την «εξωαγωνιστική» αβάντα.

Μισητό πρόσωπο ο Μαρινάκης στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Αυτό είναι γεγονός. Λοιπόν; Να συνεχίσουμε την ακαδημαϊκή μας προσέγγιση. Τη θεωρητική κάλυψη του θέματος, αφού είδαμε το 5-0 του Ολυμπιακού επί του Αστέρα. Αφού διαπιστώσαμε για μια φορά ακόμα την ανωτερότητα του πρωταθλητή σε σύγκριση με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και σία.

Είναι δυνατόν πρόεδρος ομάδας που έχει στην τσέπη του το πρωτάθλημα λόγω αξίας των ποδοσφαιριστών του, λόγω διαφοράς από τους αντιπάλους του, να καταφεύγει «στο αλλοιώς»; Βεβαίως κι είναι δυνατόν. Γι' αυτό λέω ότι αν πράγματι κινείται βρώμικα ένας τέτοιος πρόεδρος θέλει ξύλο.

Συγκεκριμένα. Πιθανόν ένας πρόεδρος ομάδας να έχει απωθημένα μαφιόζου. Συμβαίνει. Να μην έχει ανάγκη την παρανομία, την παραβατική συμπεριφορά, όμως να νοιώθει την υπαρξιακή ανάγκη να ενεργεί σα γκάγκστερ. Συμβαίνει. Να θέλει να είναι ο γαμάω της πιάτσας.

Παίζει και το άλλο. Να έχει κάποιος καλύτερη ομάδα αλλά να... φοβάται ότι δεν θα πάρει το πρωτάθλημα. Επειδή ξέρει πως στην Ελλάδα η Παράγκα, είτε είναι οργανωμένη, είτε ανοργάνωτη, είναι μία πραγματικότητα. Άρα, αν δεν πάρει αυτός το επάνω χέρι στο παρασκήνιο, μήπως κάποιος άλλος πρόεδρος ΠΑΕ ταϊζει τα λαμόγια του χώρου.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκη σε καλή μεριά τα πακέτα από τον Φορτούνη