ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ

 

Η παγκόσμια αίσθηση αν μέχρι πριν 50 χρόνια πιανόταν ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής, κάποιος υψηλού επιπέδου να έχει ντοπαριστεί. Το σκάνδαλο. Σήμερα η έκπληξη, η γκραν σουρπράιζ είναι να πιαστεί π.χ. ένας παγκόσμιος ρέκορντμαν... καθαρός. Είναι αυτό που λένε πώς αλλάζουν οι καιροί.

Ναι, πράγματι αλλάζουν οι καιροί, όμως όχι μόνοι τους. Τα πάντα τα αλλάζει το χρήμα.

Καμμία έκπληξη που ψάχνουν ποιοι τα πήραν, ποιοι τα έδωσαν για να ανατεθούν οι ολυμπιακοί αγώνες του 2016 και του 2020 στο Ρίο και στο Τόκυο. Φαιδρότητες. Υποκρισίες. Έχει πλάκα να μιλάνε για... διαφθορά και δωροδοκίες, όταν τα πάντα όλα γίνονται για το χρήμα.

Κακώς, καλώς, αυτό είναι. Μια πόλη, μια χώρα θέλει ένα τόσο δυνατό πρότζεκτ όπως είναι οι ολυμπιακοί αγώνες, το μουντιάλ της μπάλλας, για να κονομήσει. Χρήματα, προβολή, τουρισμό. Τέλος πάντων, να κάνει το παιχνίδι της. Ε, αφού με τη διοργάνωση που θα αναλάβει θα πάρει κάτι, θα κερδίσει κάτι, άσχετο αν θα χάσει χρήματα στο συν πλην, ε, τότε θα δώσει κάποια πακέτα κάτω από το τραπέζι στα επώνυμα λαμόγια που ψηφίζουν. Τόσο απλά.

Είπαμε. Ρουτίνα, κανένα νέο περίεργο και ασυνήθιστο να ορίζονται με τα αναμενόμενα κριτήρια εδώ κι εκεί μεγάλα αθλητικά event, όταν τον πρώτο λόγο έχει το χρήμα των χορηγών, των πολυεθνικών και οι αρπακτές των κυβερνώντων.

Διαβάστε ακόμα:

Ο διαιτητής στην κρεββατοκάμαρα του πρωθυπουργού