Ο ΤΣΙΚΝΑΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΟ

πηγή: Intime
 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Καθάρισε άλλο ένα στέλεχος του Σύριζα. Όπως έχει καθαρίσει όλα τα θέματα αυτή η κυβέρνηση σε όποιο πόστο κι αν κοιτάξεις. Χθες είχαμε τσικνοπέμπτη αλλά χωρίς κρέατα. Επίτευγμα κι αυτό της ανικανότητας του Κοντονή που κατώρθωσε να έχουμε κύπελλο αλλά πλέον χωρίς τελικό. Με χρυσά γράμματα έρχεται κι άλλη ανάπτυξη.

Από έναν παντελώς άσχετο με το αντικείμενο που λέγεται βία. Ο οποίος συσχέτισε τα επεισόδια της Τούμπας με έναν άλλον άσχετο αγώνα. Είναι σαν τον τύπο που κάποιος του έφαγε την γκόμενα. Κι αυτός, αντί να κοιτάξει να βρει άλλην ή να διεκδικήσει πίσω την παλιά, αυτός πήγε κι έκοψε το πουλί του.

Διότι δεν κέρδισε τίποτα η χώρα από την διακοπή του κυπέλλου ή ακόμα κι από πιθανή διακοπή του πρωταθλήματος, όπως φημολογείται. Διότι τα αθλήματα και να τα διακόψεις, κάπου αλλού θα πάει η βία. Που αυτό ήταν το μέλλημα του υπουργού: Να σταματήσει την βία. Όχι να την βγάλει από το γκέτο του ποδοσφαίρου και να την στείλει στο μπάσκετ γυναικών.

Μιλάμε για μπαρούφες αποφάσεις, που έχουν βέβαια μια συνέπεια συριζέικη που διορίζουν ανεπάγγελτους και σερβιτόρους σαν ειδικούς συμβούλους. Πρώτα ξεκίνησε με κάτι απίστευτα αυστηρούς νόμους, που αν εφαρμόζονταν, απλά όλες οι ΠΑΕ θα είχαν χρεοκοπήσει αφού θα παίζανε σε άδεια γήπεδα. Ακριβώς όπως η κυβέρνηση που δεν έχει πλάνο, στόχο, όραμα, αλλά απλά έχει ξεσκίσει τις παραγωγικές κι άρα ικανές τάξεις της χώρας, στους φόρους.

Ο τσίκνας ο Κοντονής, αφού έφτειαξε τα μούσια του μπροστά στον καθρέφτη και για άλλη μια φορά βεβαιώθηκε για την βλάχικη ομορφιά του, πήρε το σκουπόξυλο κι άρχισε να βαράει ανεμόμυλους. Ουδέποτε έψαξε το αίτιο της βίας, αλλά το αποτέλεσμα της. Ουδέποτε κούνησε τις διαδικασίες της δικαιοσύνης για να συντρίψει την εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της ΕΠΟ και της διαιτησίας που είναι το κορυφαίο όργανο της.

Αντιθέτως μετά τα προχθεσινά, που είναι επαναλαμβανόμενα κάθε χρόνο στην Τούμπα, την ώρα που δήθεν θέλει να φάει την ΕΠΟ, της απέστειλε γράμμα για να του πει πώς θα δράσει και θα περιορίσει τα φαινόμενα βίας. Δηλαδή την παραδέχθηκε κιόλας. Ανήγαγε τα μίνιμουμ επτά μέλη της καθώς και τον πρόεδρο της, που διώκονται για κακουργήματα, σε ισόβαθμο συνομιλητή του. Τα ίδια είχε κάνει και παλιότερα, που δήθεν έκλεισε την θύρα 13, αλλά έστειλε στον ερασιτέχνη ΠΑΟ τα επτά εκατομμύρια για την ανάπλαση του γηπέδου. Από μπροστά παρθένα, κι από πίσω μπαίνουν τρένα. Γιατί; Μα κουμάντο στον ερασιτέχνη ΠΑΟ, κάνει η θέυρα 13.

Οπότε τέλος το κύπελλο; Και ποιόν τιμωρεί ακριβώς. Τον γάβρο ούτε καν τον ακουμπάει. Η ΑΕΚ βγαίνει στην Ευρώπη χωρίς κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ ούτως ή άλλως είναι σβησμένος από τον χάρτη. Οπότε ο τσίκνας τιμωρεί πρακτικά τις όποιες ελπίδες είχε ο Ατρόμητος, αθωώνοντας όμως τον ΠΑΟΚ, που είχε πάρει την απόφαση να μην παίξει στην ρεβάνς και γλυτώνοντας έτσι την αφαίρεση κι άλλων έξι βαθμών. Χώρια που αφήνει στο απυρόβλητο αυτόν τον Σαββίδη, που με την δήλωση του οτι θέλει να διαλύσει το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, στην ουσία είναι αυτός ο ηθικός αυτουργός όλων των χθεσινων επεισοδίων.

Για ένα παιχνίδι, στο οποίο ο γάβρος αγωνιστικά πήρε τα σώβρακα του αντίπαλου του. Στο οποίο, ο κατάπτυστος διαιτητής Παπάς δεν το διέκοψε την ώρα που ο Σίλβα έφαγε το μπουκάλι με το νερό, από την κερκίδα των επισήμων του ΠΑΟΚ. Στο οποίο η αστυνομία είχε κάνει μηδενικό έλεγχο στην θύρα 4, οπότε όλα αυτά τα πυρομαχικά εξεράγησαν με αφορμή το πέναλτυ, που πράγματι ήταν αλλά δεν θα ήταν αφού το παιχνίδι θα είχε σταματήσει πολύ πιο πριν. Κι οπότε τώρα, ο ΠΑΟΚ άλλα κι όλοι οι άλλοι οι δήθεν εξυγιαντές του ποδοσφαίρου, θα καλύψουν τις αδυναμίες τους, πίσω από τον Παπά που ναι, έχει καρατομηθεί οριστικώς.

Όμως τώρα, με τον τσίκνα που έχουμε μπλέξει ακόμα και στον αθλητισμό, πάμε εγκαλούμενοι στην Ουέφα που δεν θα έχουμε κυπελλούχο, που παραβίασε το αυτοδιοίκητο του θεσμού και που έχει κάνει μια τρύπα στο νερό όσον αναφορά το κυρίως θέμα. Η βία επί των ημερών του, με τακτικούς δικαστές αλλά και με πολύ αυστηρότερο νόμο, απλά εκτοξεύθηκε στα ουράνια. Όπως η πλατεία Βικτωρίας που έχει γίνει μουσουλμανική, ο Πειραιάς αφγανικός και το Καστελόριζο τουρκικό.

Να μην μπορεί ένας υπουργός να συντρίψει τους 400 αλήτες που έχει κάθε ομάδα ή να μην μπορεί να τραβήξει το αφτί σε κάτι ψευτοπαράγοντες ή να μην μπορεί να βάλει στο περιθώριο κάποιαν ομοσπονδιούλα. Δηλαδή, πότε θα μιλήσουμε για ολική ανεπάρκεια ή για εντεταλμένη υπηρεσία αποπροσανατολισμού από τα σοβαρότερα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα; Εγώ πάντως δεν τα έχω ξαναζήσει αυτά. Και μάλιστα να τα βιώνω, χωρίς να έχω καμίαν πλέον ελπίδα, αφού είμαι σίγουρος οτι έχει ανοίξει κάποια πόρτα φρενοκομείου κι έχουν αναλάβει την διακυβέρνηση του ευαγούς ιδρύματος, οι τρόφιμοι του. Που σίγουρα Απόκριες έχουμε, αλλά αυτά τα φαινόμενα κρατάνε κανά χρόνο τώρα.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σηκώθηκε στο blog του Στήβεν Αβραμίδη, το φως του φεγγαριού

Διαβάστε ακόμα:

Τα τρακτέρ των ΠΑΟΚτσήδων φοβήθηκε ο Τσίπρας