PANAMA PAPERS ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

 

Ποιος είναι ο Τζιάνι Ινφαντίνο που έγινε ο νέος πρόεδρος της FIFA; Ένας άσημος δικηγόρος Δ' εθνικής έδειξε πράγματι ικανότητες στις πολύ χοντρές δουλειές και αφού κρίθηκε ότι είναι «χρήσιμος» προωθήθηκε σε θέσεις κλειδιά στην UEFA. Από εκεί ήταν πολύ εύκολο να γίνει ο Νο1, ο μπροστινός στις παγκόσμιες μπίζνες του ποδοσφαίρου.

Λέμε για τον Ιταλό «insider», όπως αποκαλείται στην πιάτσα, Τζιάνι Ινφαντίνο, που βρέθηκε κι αυτός στα Panama Papers. Στους πελάτες της δικηγορικής εταιρείας Mossak Fonseca, με έδρα τον Παναμά, που φροντίζει να «κρύβει» τα πακέτα των επώνυμων πολιτικών, επιχειρηματιών και κάθε νταραβεριτζήδων.

Ο Ινφαντίνο, ο «insider», δηλαδή ο «δούρειος ίππος», ο χωμένος κάπου για να εξυπηρετεί άλλων συμφέροντα, δήλωσε αθώος. Ότι δεν έχει καμμία σχέση με τα panama papers, με τα έγγραφα που βγήκαν στη φόρα και αποδεικνύουν φοροδιαφυγή αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος των πελατών της Μοζάκ Φονσέκα.

Έτσι συμβαίνει. Δύσκολο να παραδεχθεί κάποιος την ενοχή του. Είδες τι είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας; Δεν... διαχειρίζομαι εγώ τις επιχειρήσεις μου, τις έχω αναθέσει σε γραφείο, εγώ ασχολούμαι μόνο με τη διακυβέρνηση της χώρας. Βιομήχανος ο άνθρωπος, σε πόλεμο με τον Πούτιν η πατρίδα του κι αυτός με Ρώσους αυτονομιστές συνεργαζόταν μαζύ τους επιχειρηματικά, αλλά τις μπίζνες του τις κουμαντάρανε… άλλοι, ερήμην του.

Τέλος πάντων, λέμε για τον Ινφαντίνο, και βέβαια το θέμα μας δεν είναι πως κονόμησε το παλληκάρι, κι αν έσπρωχνε κι αυτός μέσω της παναμέζικης νομικής εταιρείας τα πακέτα του μακρυά από τη νόμιμη φορολογική τσιμπίδα.

Κατ' αρχήν, δεν ξέρουμε αν τα λεφτά του Ινφαντίνο είναι... δικά του. Όλα. Για παράδειγμα, βρίσκεται στα Panama papers το όνομα «Παπασταύρου». Λέμε. Γιατί είναι σίγουρα «δικά του» τα λεφτά στην off-shore εταιρεία που του έφτιαξε η Μοζάκ Φονσέκα. Γιατί είναι τόσο μαλάκας ο Πούτιν να... εκτεθεί; Θα μπει το όνομα συνεργάτη του, ο οποίος αν, λέμε αν, τρελλαθεί κάποια στιγμή και πει Δικά μου είναι τα λεφτά, επιτόπου θα... εξαϋλωθεί.

Το «σύστημα», που λέει και ο Μελισσανίδης, εξέλεξε τον Ινφαντίνο στην FIFA. Όπως το «σύστημα» βγάζει τον εκάστοτε πρόεδρο της ΕΠΟ. Πρόσωπα αλλάζουν, ακόμα και ο
αρχικουμανταδόρος του συστήματος αλλάζει. Όχι, όμως, και ποτέ το σύστημα! Το οποίο σύστημα έχει βάση λαϊκή! Δημοκρατική. Πυραμιδική.

Με εκλογές παίζει το σύστημα. Οι έχοντες ψήφο εξαγοράζονται, διότι αυτό θέλουν. Με τη βούλησή τους ξεπουλιούνται.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κοντονής Σταύρος είναι για κλωτσές