Ο ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΙΣΕ!

 

Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει αμφισβητήσει την αξία του Μίμη Δομάζου. Και τη μεγάλη προσφορά του στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην ΑΕΚ της οποίας φόρεσε τη φανέλλα σε δύο πρωταθλήματα. Εκτός από έναν ποδοσφαιριστή, πασίγνωστο στην Ελλάδα και με ειδικό βάρος.

Αφορμή στην κουβέντα μας δίνει ο ίδιος ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος, 74χρονος πια, ο οποίος θυμήθηκε μια ατάκα του Τζιμπρίλ Σισέ, όταν και οι δύο μαζύ έπαιξαν σ' ένα φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού, παιχνίδι με γιορταστικό κι όχι αγωνιστικό χαρακτήρα.

«Αν σ' είχα δίπλα μου, στην ομάδα που ήμουν εγώ σέντερ-φορ, τότε θα χρειαζόταν λογιστής, να μετράει πόσα γκολ θα έβαζα...».

Αυτό είχε πει ο μαύρος. Μη λέμε μόνον τα καλά, όσο κι αν είναι τα δίκαια. Στη ζωή παίζει και η κακή πλευρά, η άδικη, άλλο αν κάποιες φορές κουβαλάει κι αυτή την αλήθειά της.

Αναφέρω μια κουβέντα που δεν έγινε ποτέ γνωστή, που δεν γράφτηκε ποτέ. Την είχε πει ο Ουρουγουανός Μίλτον Βιέρα, που ήταν αντίπαλος του Δομάζου με τη φανέλλα του Ολυμπιακού. Ο Βιέρα, λοιπόν, που κι αυτός φόρεσε τη φανέλλα της ΑΕΚ, είχε παρομοιάσει τον Δομάζο με... υαλοκαθαριστήρα!

-Δεν είναι ποδοσφαιριστής ο Δομάζος! Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό, όλη την ώρα πότε δεξιά, πότε αριστερά και να μη φεύγει η μπάλλα από τα πόδια του. Υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου είναι, όχι ποδοσφαιριστής.

Αυτό είχε πει για τον Δομάζο ο Βιέρα. Λέγεται, μάλιστα, αυτό δεν το γνωρίζω, ότι ο Ουρουγουανός τη γνώμη του για τον μεγάλο ποδοσφαιριστή την είχε πει και στον ίδιον τον Δομάζο.

Διαβάστε ακόμα:

Panama papers και στις εκλογές της ΕΠΟ