Ο ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

 

Δεν υπάρχει η ερώτηση, αν ο Μισέλ Πλατινί την έκανε την αρπακτή. Απορρίπτεται ως ολότελα αφελής η εν λόγω ερώτηση. Επειδή δεν έχει καμία αξία και η απάντηση.

Πρόεδρος στην UEFA έφθασε να γίνει ο κατά τους Γάλλους μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής τους τον 20ο αιώνα. Στο κάδρο της κορυφής αυτός, με Ραϋμόν Κοπά και Ζινεντιν Ζιντάν. Ήταν σίγουρος ότι το επόμενο βήμα του θα ήταν η προεδρία της FIFA. Δεν πρόλαβε. Αποκλείστηκε δια βίου από το ποδόσφαιρο. Η Επιτροπή Ηθικής, υπάρχει και τέτοια για να ελέγχει τον εξουσιαστικό βραχίονα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, απαγόρευσε την ενασχόληση του Πλατινί σε οποιοδήποτε πόστο.

Λαδιάρης, λοιπόν, και ο Μιχαλάκης; Ανόητη ερώτηση. Αδιάφορη ερώτηση. Όταν είσαι αρχή, δεν γίνεται να μην την κάνεις. Είναι αδύνατον να προστατεύσεις την προσωπική σου ηθική. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Όλοι, κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ, εννοούμε μηδενός εξαιρουμένου θα «συμβιβαστούν». Θα σταματήσουν, όσο και να μην το θέλουν, να αντιστέκονται στον πειρασμό.

Η μαγκιά είναι να μη σε κάνουν τσακωτό. Να κάνεις ό,τι θα κάνεις, όμως χωρίς να δώσεις δικαιώματα. Χωρίς να είσαι ανοικτός, εκτεθειμένος και κάποια στιγμή να σου τη φέρουν. Και να σε ξευτυλίσουν. Όπως έγινε με τον Πλατινί.

Δεν ισχύει αυτό που λένε, «Ντροπή του, έφθασε τόσο υψηλά, έγινε πρωθυπουργός, αρχιδικαστής, αρχηγός αστυνομίας, αρχιεπίσκοπος, αφεντικό στο ΝΑΤΟ, στη FIFA, στο ΔΝΤ, στον ΟΗΕ, γιατί έμπλεξε με βρωμιές και σκάτωσε το όνομά του, το παρελθόν του...».

Είπαμε. ΔΕΝ ΓΙ-ΝΕ-ΤΑΙ όσο αμόλυντος να θέλει κάποιος να παραμείνει. Θα λερώσει τα χέρια του. Οπωσδήποτε. Δεν γλυτώνει ουδείς. ΟΥΔΕΙΣ.

Ο Μισέλ Πλατινί, με το κινηματογραφικό και τόσο γαλλικό πρόσωπο, γεννήθηκε σα σήμερα 21 Ιουνίου, το 1955, και από την Σαιντ Ετιέν το 1982 πήγε στη Γιουβέντους κι έγραψε σπουδαία προσωπική Ιστορία για πέντε χρόνια. Απο το 1988 για τέσσερα χρόνια ήταν ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας.

Τον δρόμο στο «παραγοντηλίκι» τον άνοιξε και του τον έδειξε ο δάσκαλός του, ο αρχιμαφιόζος πρόεδρος της FIFA Γιόζεπ Μπλάτερ. Όπως όλοι που δεν προέρχονται από το ποδόσφαιρο αλλά έχουν τα «προσόντα» του διοικητικού, έτσι και ο Μπλάτερ χρησιμοποιούσε ως γλάστρες ποδοσφαιριστές φιρμάτους.

Ο Πλατινί όταν μυρίστηκε το γλυκό, μετά από λίγο, έδειξε στον Μπλάτερ ότι δεν του αρκεί ο ρόλος του διακοσμητικού φυτού. Και ότι ο ίδιος είναι «καλό παιδί» και δεν πρόκειται να πουλήσει τον μέντορά του στα «κόλπα».

Ο αγαθός Σουηδός Γιόχανσον, πρόεδρος της UEFA, ήθελε να γίνει πρόεδρος στην FIFA. Το δίδυμο Μπλάτερ-Πλατινί φάγανε τον Γιόχανσον, ο Γάλλος έγινε πρόεδρος στην UEFA και ο Ελβετός σταθεροποιήθηκε ως δερβέναγας στην FIFA.

Η συνέχεια του έργου. Ο Πλατινί θέλει να φάει τον Μπλάτερ από την FIFA. Στο μεταξύ τα έχουν αρπάξει και οι δυο. Μη λέμε πολλά. Βρέθηκαν 2 εκ. στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μισέλ, ξεκατινιάστηκαν οι δυο τους, ο ένας σε βάρος του άλλου. Τελικά, και οι δύο, Μπλάτερ και Πλατινί, εκδιώχθηκαν από το ποδόσφαιρο ως ηθικά υπόλογοι. Όχι μόνον ηθικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ρεχάγκελ της Αλβανίας