ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΣΕ ΔΑΣΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟ

 

Μεγάλο παιχνίδι απόψε. Ο αληθινός τελικός, όλοι σχεδόν συμφωνούν. Όποιος περάσει, παίρνει την κούπα. Δεν είναι έτσι. Όπως ακριβώς δεν είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα Γερμανίας-Γαλλίας, έτσι δεν βγάζεις από τώρα τον πρωταθλητή Ευρώπης, τον οποίο θα μάθουμε την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

Η παράδοση είναι με την Γερμανία. Και τι μ' αυτό! Η παράδοση ήταν υπέρ της Ιταλίας, αλλά πέρασε η Γερμανία. Ποια παράδοση; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Μία φαντασίωση του τζογαδόρου είναι! Επειδή έχει ανάγκη από κάπου να πιαστεί, για να τζογάρει.

Ποια παράδοση! Αν, δηλαδή, δεν αστοχούσε σ' ένα πέναλτυ η Ιταλία, αν αστοχούσε σ' ένα πέναλτυ η Γερμανία, τότε θα είχε «δουλέψει» η δύναμη της παράδοσης.

Για σκέψου. Βγαίνουν στο χωράφι οι 22 ποδοσφαιριστές, που δεν ξέρουν τι θα κάνουν, τι δεν θα κάνουν, αυτοί και οι αντίπαλοί τους το επόμενο δευτερόλεπτο, στα πρώτα δέκα λεπτά, και έχει χώρο η... παράδοση; Παρθένο δάσος, όχι χωράφι με καλοκουρεμένο γκαζόν το γήπεδο της Μασαλίας, της αμαρτωλής Μασαλίας για την Γαλλία και την Γερμανία.

Κανείς δεν γνωρίζει αν οι ελλείψεις των αντιπάλων, η κούρασή τους, η αυτοσυγκέντρωση, αν πράγματι και οι 22 έχουν την προσωπική επιθυμία, το προσωπικό πάθος για τη νίκη. Τίποτα δεν ξέρεις.

Διαβάστε ακόμα:

Μπορεί στα 40 χρόνια του ο Μπουφόν να παίξει;