ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ SHOW, ΟΧΙ... ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ

πηγή: Intime
 

Τελικά, αυτό το χρυσό μετάλλιο της Άννας Κορακάκη με αρρώστησε. Ξέρεις τι είναι να τρως στη μάπα την κάθε χοντρομαλακία, με την ευκαιρία της μεγάλης επιτυχίας του κοριτσιού. Κάνεις εμετό. Τέτοια συχασιά σε πιάνει.

Ο κύριος Σταύρος Κοντονής μιλάει ως εκπρόσωπος κυβέρνησης την περίοδο της δικτατορίας. Τόσο εθνικοπατριωτικά. Τόσο ψεύτικα.

Κέρδισε το χρυσό η Κορακάκη και ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι «η Ελλάδα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε να παρουσιάσει ολυμπιακή ομάδα προσηλωμένη στην αποστολή της, με αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα». Είδες ο... σύριζας; Είδες τι κατάφερε η Ελλάς με την πρώτη φορά κυβέρνηση της αριστεράς;

Μέχρι και για το Ευ Αγωνίζεσθαι μιλάει ο εμετικός σύντροφος Κοντονής. Ότι οι καθαροί αγώνες και το Ευ Αγωνίζεσθαι αποτελούν... κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Είπαμε. Είναι να φτύνεις. Δεν θυμάμαι ούτε μία ατάκα από τον προεκλογικό αλλά και τον μετεκλογικό Τσίπρα να αναφερόταν στους ολυμπιακούς αγώνες, στην ΔΟΕ, στο ντόπιγκ, στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

Να τελειώνουμε. Το Ευ Αγωνίζεσθαι είναι πολύ βαρύ πράμα, όχι για τα κυβικά του κάθε Κοντονή. Ουδεμία σχέση έχει με fair play. Ένα το κρατούμενο. Μια σκέτη παπαριά είναι το απαραίτητο βέβαια fair play, προκειμένου να έχει αγοραστική αξία το ποδοσφαιρικό θέαμα, σε σύγκριση με Ευ Αγωνίζεσθαι.

Παρακάτω. Οι ολυμπιακοί αγώνες, όπως άλλωστε το ποδόσφαιρο, είναι γνήσια μπίζνα. Ένα σώου. Καθόλου κακό αυτό. Πρότζεκτ όμως, μια δουλειά επιχειρηματική. Αποτελεί ύβρις, λοιπόν, να μπερδεύουν σ' αυτήν την μπίζνα την έννοια του Ευ Αγωνίζεσθαι. Δεύτερο το κρατούμενο.

Τι είναι το Ευ Αγωνίζεσθαι; Δεν έχει παρακάτω, προς το παρόν.

Διαβάστε ακόμα:

Με τις κατάρες Σύλβα και Ζαρντίμ