ΤΑ ΠΑΛΤΑ ΜΠΕΡΜΠΑΤΩΦ, ΕΣΙΕΝ ΚΑΙ ΤΟ... ΚΡΥΟ ΔΙΔΑΓΜΑ

πηγή: Intime
 

Πού είναι ο Ντιμίτερ Μπερμπάτωφ; Δεν υπάρχει για τον ΠΑΟΚ. Δεν υπήρξε ποτέ. Το περασμένο καλοκαίρι το σύμπαν του ελληνικού ποδοσφαίρου εντυπωσιάστηκε και οι παοκτσήδες θριαμβολόγησαν την πιο μεγάλη μεταγραφή της Ιστορίας τους. Ο οποίος Μπερμπάτωφ, αυτό το ανεπανάληπτο παλτό, δεν ήρθε απλά να συνεχίσει τη διεθνή καριέρα του, αλλά για να παίξει ειδικά στην ομάδα της καρδιάς του. Στην Παοκάρα.Τέτοιο σανό.

Τεράστια, χαρακτηρίστηκε, και η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό του Μάικλ Εσιέν. Η συγκίνηση για τους βάζελους. Η περηφάνεια που ένας παικταράς σαν κι αυτόν διάλεξε την Πανάθα, όχι κάποια άλλη ομαδάρα. Τελικά, το παλτό το ψώνισε από σβέρκο και το πλήρωσε η Πανάθα, όχι κάποια άλλη ομαδάρα.

Ποιος Εσιέν; Δεν υπήρξε ποτέ για τον Παναθηναϊκό ο εν λόγω παικταράς. Συμπέρασμα. Δεν υπάρχει κανένα συμπέρασμα στο ποδόσφαιρο! Κι όταν λέμε ποδόσφαιρο, εννοούμε την οπαδική αντίληψη του ποδοσφαίρου. Ο οπαδός, ακριβώς επειδή είναι οπαδός, δεν ασχολείται με ό,τι έχει σχέση με λογική, με σκέψη, με συμπέρασμα.

Ένα είναι το συμπέρασμα από τις περιπτώσεις Εσιέν και Μπερμπάτωφ. Μη βιάζεσαι να πανηγυρίσεις πριν δεις τον παίκτη στο γήπεδο. Συμπέρασμα, που δεν είναι αποδεκτό στον οπαδό. Γιατί; Επειδή έχει ανάγκη να χαρεί. Να ελπίζει.

Κάθε λογικό συμπέρασμα, κάθε αλήθεια από την πραγματικότητα της ζωής, στερεί το... δικαίωμα του φανατικού να ονειρευθεί ένα καλύτερο αύριο ποδοσφαιρικά, οικονομικά.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 4 μεγάλοι ξαναπήραν το πρωτάθλημα!