ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΔΩΣΕ ΠΕΝΑΛΤΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

 

Με τον Ολυμπιακό του 2016-17 φτιάχνεται ιστορικό προηγούμενο, που πιθανόν να μην επαναληφθεί απ’ αυτόν ή άλλη ομάδα ούτε σε δέκα χρόνια, και λίγα λέω. Δεν υπάρχει πέναλτυ υπέρ του πρωταθλητή! Τα κοράκια, που περισσότερο από όλους, σκέτοι ινδιάνοι, ερμηνεύουν τα σημάδια του ουρανού, αποφεύγουν να σφυρίζουν την εσχάτη σε βάρος αντιπάλου του Ολυμπιακού. Όχι, μαλάκες είναι οι σφυρικτράκηδες να τους ξεφωνίσουν. Να τους «κάνουν φάκελλο».

Μόνον ο σημαδεμένος, ο χαρακτηρισμένος... κομουνιστής, αυτός «με φάκελο», μέχρι το 1967 και την εθνοσωτήριο, αγόραζε «Αυγή» χωρίς να κρύβεται. Ο κρυφοαριστερός έπαιρνε την πρωϊνή εφημερίδα της ΕΔΑ… εκτός έδρας, από άλλη πόλη, άλλη συνοικία, που δεν τον γνώριζε ο περιπτεράς, για να μην τον καρφώσει στην ασφάλεια.

Απόψε με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός δίνει στην άκαρπη από πέναλτυ σειρά το 44ο παιχνίδι στην Ελλάδα, σε πρωτάθλημα και κύπελλο (φώτο από το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη). Σε 13 μήνες και 44 ματς έχει πάρει μονάχα ένα πέναλτυ. Το «ιστορικό προηγούμενο» που λέγαμε, και είναι άγνωστο ποιά ομάδα στο μέλλον θα το... πλησιάσει. Γιατί, όμως, οι διαιτητές δεν στήνουν τη μπάλα στα 11 μέτρα για πάρτη του Ολυμπιακού;

Είπαμε. Για να μην «καρφωθούν». Για να μην τους θεωρήσουν της προηγούμενης κατάστασης. Κανένας δεν τους λέει στο αυτί να μην είναι αντικειμενικοί. Όπως κανένας δεν χρειαζόταν να τους «μιλήσει» να βοηθάνε τον Ολυμπιακό, την εποχή της «εγκληματικής οργάνωσης». Οι διαιτητές πάντα παίζουν όπως φυσάει ο άνεμος.

Αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε. Οι διαιτητές, και η ντροπή δεν είναι όλη δική τους, σφυρίζουν ανάλογα με την ''κατάσταση''. Σήμερα «Παράγκα», αύριο ''Κάθαρση''. Χθες «Εγκληματική οργάνωση», σήμερα ''Εξυγίανση''. Έτσι τα θέλουν τα κοράκια οι ινδιάνοι της εξέδρας, των μήντια και των ΠΑΕ. Χαίρετε.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΙΒΑΝ- ΤΙΓΡΗ- ΑΛΑΦΟΥΖΟ