ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

 

Όλα τα κόμματα έχουν τον πρόεδρό τους, εκτός από του ΚΚΕ. Ο “αρχηγός” στο ένα είναι το κόμμα είναι ο γενικός γραμματέας, σήμερα κάποιος Κουτσούμπας, χθες η Παπαρήγα, προχθές ο Φλωράκης. Ο αείμνηστος Γιώργος Παντελάκης στη συνείδηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδος έγινε ο παοκάρχης ως γενικός γραμματέας του δημοφιλέστερου συλλόγου στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο μεγάλος παράγοντας, όχι με τα λεφτά του. Η πρώτη μούρη, όχι διότι ήταν εφοπλιστής, εργοστασιάρχης, μεγαλοβιομήχανος. Κάποιοι τέτοιοι έγιναν το τιμόνι στην ομάδα χάρη στο πορτοφόλι τους και με σκοπό να πάρουν πόντους με την εμπλοκή τους στο ποδόσφαιρο. Ο Παντελάκης έγινε γίγαντας επειδή γιγάντωσε τον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια, με αφορμή το θάνατό του, σα σήμερα 2 Φεβρουαρίου, το 2009. σε ηλικία 84 χρονών. Ο Παντελάκης δεν ήταν μία βεντετίζουσα φιγούρα, αλλά έπαιρνε δύναμη από τη δύναμη που ο ίδιος έδινε στον ΠΑΟΚ. Συμβαίνει και τούτο στην ανθρώπινη δράση.

Σε κάποια φάση ο διαιτητής μπάσκετ στο γήπεδο του Σπόρτιγκ αδικεί τον ΠΑΟΚ και ο Παντελάκης ορμάει στη γραμματεία να διαμαρτυρηθεί. Ένας του τσαμπουκαλεύτηκε και ο μακαρίτης, που το 1954 είχε ξεκινήσει την παραγοντική του καριέρα από το μπάσκετ ως βοηθός εφόρου (όπως ο Μελισσανίδης στον Ιωνικό), του λέει:

“Ξέρετε σε ποιον μιλάτε;”.

- Στον Παντελάκη, σε ξέρουμε..., του λένε.

“Όχι, κύριοι! Στον ΠΑΟΚ μιλάτε!”.

Παιδί προσφυγικής οικογενείας ο Γιώργος Παντελάκης, πνεύμα ανήσυχο, έκανε περιουσία από δική του επιχείρηση ειδών υγιεινής. Επειδή τον πικράνανε στον ΠΑΟΚ δεν ήθελε μετά το θάνατό του να πάει ούτε δραχμή στο σωματείο. Με δικά του λεφτά, με δική του χορηγία έγιναν έργα σε νοσοκομεία.

Ο ΠΑΟΚ είναι υπόλογος στον σοβαρό, στον μεθοδικό, στον αληθινό παοκτσή Παντελάκη, όχι αυτός απέναντι στην ομάδα. Πήγε από τροχαίο, τον κτύπησε μια μοτοσυκλέτα, Μητροπόλεως και Αριστοτέλους.
Όλοι είχαν πάθει πλάκα όταν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Λιάνης έκανε σύμβουλό του τον δεξιό Γιώργο Παντελάκη. Να αποκαλύψουμε σήμερα το γιατί. Ο πασοκτζής υπουργός ήθελε να εμποδίσει την εκλογή του Κώστα Τριβέλλα στην προεδρία της ΕΠΟ, στη συνέλευση της ομοσπονδίας στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Ο χουντικός ΓΓΑ Κωνσταντίνος Ασλανίδης, ο γαμάω επί δικτατορίας, ζητάει από τον Παντελάκη να υπογράψει για να πάει ο Γιώργος Κούδας στον Ολυμπιακό. “Στείλε με εξορία στη Γυάρο, με δική μου υπογραφή ο Κούδας ποτέ στον Ολυμπιακό. Είναι ζήτημα τιμής για την Βόρεια Ελλάδα”.

Με κώουτς τον Γιώργο Παντελάκη(!) ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο πρωτάθλημα μπάσκετ το 1959. Το 1960 έγινε γενικός γραμματέας του συλλόγου και μπήκε στα χωράφια του ποδοσφαίρου. Επί των ημερών του έγινε η ομαδάρα του ΠΑΟΚ, πρωταθλήτρια το 1976.
Έφυγε σχεδόν διωγμένος το 1984 από τους υποκινούμενους οργανωμένους, τη μάστιγα μέχρι σήμερα του ΠΑΟΚ. Όταν το ''παρακράτος'' της ομάδας, παράγοντες και δημοσιογράφοι θέλουν να κάνουν κουμάντο, παίζουν με τον Μανάβη, τον Μπακάλη, τον Χασάπη, τον Μπογιατζή, τον Βοθρατζή, τους δήθεν σκληροπυρηνικούς. Μην το ξεχάσω. Ο ΠΑΟΚ καταχρεώθηκε οικονομικά αμέσως μετά το φευγιό του Παντελάκη.

Διαβάστε ακόμα:

...ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΡ ΣΤΑΝ