ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΑΜΠΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

γράφει ο στήβεν αβραμίδης

Μαγικά στην Ελλάδα, οι οκτώ δεσμεύσεις που ζήτησε ο Βασιλειάδης, έγιναν τέσσερις, οι οποίες με την σειρά τους πακεταρίστηκαν σε μία: Αν οι οπαδοί μιας ομάδας προκαλέσουν σοβαρά επεισόδια, τρεις φορές μέσα στην ίδια σεζόν (π.χ. εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο) ή αν η ομάδα τιμωρηθεί τέσσερις φορές για βίαιη συμπεριφορά οπαδών της, τότε θα υποβιβάζεται. Πραγματικά δεν θέλουμε να γίνουμε σοβαρό κράτος.

Το σημερινό πλαίσιο προβλέπει για τα σοβαρά επεισόδια, για την διακοπή αγώνα, για την απειλή για αξιωματούχους του αγώνα ή της μιας από τις δυο ομάδες, αφαίρεση βαθμών, μηδενισμούς και υποβιβασμό. ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ. Κι έρχεται ο τύπος που παριστάνει τον υφυπουργό, ότι δήθεν σκέφτηκε και βρήκε κενά στον νόμο που ισχύει. Και φυσικά σκέφτηκε, επειδή διέκοψε άνευ λόγου το πρωτάθλημα. Μάλλον ο Βασιλειάδης δεν μπορεί να σκεφτεί όσο παίζεται το πρωτάθλημα. Η αριστερή του σκέψη λειτουργεί μόνο αν διακοπούν οι αγώνες.

Τι σκέφτηκε; Να κάνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο, δήθεν. Γιατί, ρε, Βασιλειάδη τρεις φορές, κι όχι δύο ή πέντε; Γιατί, ρε, Βασιλειάδη τέσσερις φορές, κι όχι τρεις ή έξι; Για πες μας τον ειρμό της σκέψης σου για να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς. Και κυριότερα πες μας, τι προβλέπει το αυστηρό πλαίσιο για εισβολή ένοπλων προέδρων με μπράβους ή χούλιγκαν αντιπροέδρων. Διότι εγώ δεν είδα κανέναν φίλαθλο να εισβάλει στο γήπεδο και να προκαλεί διακοπή του πρωταθλήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, στις πόσες μπούκες θα υποβιβαστεί η ομάδα του πλούσιου που την κατέχει για να χρησιμοποιεί τον κόσμο της σαν στρατό για τις δουλειές του, που συνήθως έχουν να κάνουν με την εκάστοτε κυβέρνηση;

Κι επίσης πες μας Βασιλειάδη, εσύ που σκέφτηκες, γιατί ξαναρχίζει το πρωτάθλημα; Αφού το πλαίσιο θα εφαρμοστεί από τη νέα σεζόν. Δεν δεσμεύονται από φέτος οι ιδιοκτήτες! Αν λοιπόν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα με το υπάρχον πλαίσιο, κι αρχίζουν και τα σπάνε όλα αυτοί που θα αισθάνονται θιγμένοι από τις δικαστικές αποφάσεις, τι θα κάνεις; Θα ξανασκεφτείς; Ώπα ρε! Θα πάθεις τίποτα από την πολύ φαιά ουσία που κατανάλωσες για να μας πεις τρίχες.

Αντί να μας πεις ότι θέλω να γίνω κράτος, έστω ως προς την διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων, μια που για όλα τα όλα του μπουρδέλου, είναι υπεύθυνοι άλλοι. Κι άρα αντιγράφω τώρα το πλαίσιο της Ουέφα, κάνω άμεση την απονομή της δικαιοσύνης, και γαμάω όποιον μου καταστρέφει τον χώρο ευθύνης μου. Δεν διαχωρίζω ιθύνοντες ομάδας από οπαδούς, ούτε κι ασχολούμαι με δικανικές μπούρδες. Είδες καμιά ουέφα να κάνει δίκες ή να δέχεται ενστάσεις; Μας έχετε γαμήσει με τα δικαιώματα του ένοχου, που είναι αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίον. Εδώ δεν ψάχνουμε κίνητρα. Εδώ έχουμε τηλεοπτική εικόνα, που κινηματογραφεί τα συμβάντα.

Καταλαβαίνω βέβαια οτι είσαι σαν τον διαιτητή Κομίνη, που βγήκε να διαιτητεύσει την ώρα που ο Σαββίδης έδειχνε να ελέγχει από εφορίες μέχρι δικαστές. Και προσπαθείς γονυπετής να πείσεις την ουέφα να μην υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ. Ειδικά τώρα που ο Σαββίδης έγραψε και γράμμα στον Πούτιν για τους δύο δικούς μας που μπήκαν στην Τουρκία. Αισθάνεσαι σαν ταμπόν. Είσαι στο ωραιότερο σημείο, αλλά σε καιρό περιόδου της γυναίκας. Σε καταλαβαίνω. Αλλά μην μας λες ότι το ταμπόν σκέπτεται. Εφαρμόζει τους νόμους και καθαρίζει.

Δεν τους κάνει ελαφρότερους με τις τρεις ή τις τέσσερις φορές, που οι ταλιμπάν θα μπούνε μέσα, ή δεν θα επιτρέψουν να γίνει αγώνας, ή που κάποιος πακετωμένος θα τα κάνει μπάχαλο. Κι όχι μόνο τους κάνει ελαφρότερους, αλλά μπερδεύει κι άλλο την κατάσταση με την φράση << σοβαρά επεισόδια >> ( άντε να αποδείξεις τι είναι αυτά) αλλά και την επίφαση << βίαιη συμπεριφορά των οπαδών >> (τι είναι βία, άραγε;). Βασικά, αν έχει σοβαρή συναίσθηση της αποτυχίας του, παραιτείται και πάει σπίτι του, σαν τον Κομίνη. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Ή μάλλον υπάρχει. Να μας κάνει μια ανάλυση για το φετινό φαινόμενο ΠΑΟΚ. Τα έσπασε στους Ζωσιμάδες και το θέμα πήγε στις καλένδες. Πλακώθηκαν οι αξιωματούχοι του στην Τρίπολη, αλλά δεν άνοιξε μύτη. Δεν επέτρεψε να γίνει ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τιμωρήθηκε. Με το νέο πλάισιο, σε μια υποθετική άσκηση εργασίας, τι θα γινόταν από του χρόνου; Χειροπιαστά να δούμε με βάση τα φετινά, αν το πλαίσιο θα ήταν ικανό να φτιάξει τους αγώνες. Το πλαίσιο του υπουργείου, κι όχι της δικαιοσύνης.

Για πες μας Βασιλειάδη. Εγώ λέω όχι, διότι το πλαίσο είναι μια μπαρούφα και μισή, δεν πιάνει την ουσία και προσπαθεί απλώς να δουλέψει την ουέφα για μια κάποια αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Που την βλέπουν οι ξένοι και γελάνε, αφού γνωρίζουν ότι για τα πάντα αποφασίζουν εκείνοι, ενώ εσύ παριστάνεις κάτι μπας και σώσεις τον προσωρινό μισθό σου. Κι άρα λοιπόν, είναι ένα ακόμα δούλεμα των ποδοσφαιρόφιλων αλλά και των λοιπών που βλέπουν ειδήσεις, και κατανοούν τον βόθρο που δεν μπορεί κανείς να καθαρίσει.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ Η ΜΠΑΛΑ