ΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΓΙΑΞ

 

Από απόψε ξεκινάει το champions league.Τα παιχνίδια των οκτώ ομίλων. Η ΑΕΚ παίζει αύριο Τετάρτη στο Άμστερνταμ με την πιο «γνωστή» ξένη ομάδα στην Ελλάδα. Τον Άγιαξ της Ολλανδίας, που οριστικά «δέθηκε» με το ποδόσφαιρο μας γιατί ήταν ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού, το 1971, στον τελικό Ευρώπης.

Από τις 32 ομάδες των ομίλων του champions league η πρωταθλήτρια μας ΑΕΚ είναι η… τελευταία, στη ειδική βαθμολογία, με βάση την προϊστορία της στην Ευρώπη. Η Ρεάλ, για παράδειγμα, με τις περισσότερους τίτλους, και την εν γένει πορεία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πρώτη με 162.000 βαθμούς. Η ΑΕΚ μπαίνει στη μάχη με 10.000. Τόση μεγάλη η διαφορά της.

Ανώτερες της ΑΕΚ, όχι μόνον σύμφωνα με το ranking της UEFA, είναι εκτός τον Άγιαξ, οι άλλες δύο αμάδες του ομίλου. Η Μπενφίκα και, βέβαια, η Μπάγερν Μονάχου, από τα φαβορί του champions league.

Ο Άγιαξ έχει παίξει συνολικά 17 παιχνίδια στην Ευρώπη με ελληνικές ομάδες. Εννέα νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες.
Η ΑΕΚ συναντήθηκε με τον Άγιαξ, έχασε και τις δύο φορές, 1-2 στην Αθήνα και 2-0 στο Άμστερνταμ. Στην προηγούμενη παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους, το 1994, τότε που το champions league κατέκτησε ο Άγιαξ.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ... ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥΣ