ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Να ξέρουμε τι λέμε. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο στο Λουξεμβούργο, εννοούμε χωρίς δεύτερη συζήτηση για κάτι ανυπόληπτο. Εντελώς. Τώρα, πώς έσκασε μύτη κάποια Ντουντελάνζ σε όμιλο του europa league είναι θέμα που δεν έχει νόημα να το ψάξει κανείς.

Μ’ αυτή την Ντούντελανζ παίζει απόψε ο Ολυμπιακός κι έχει μία εξαιρετικά καλή ευκαιρία ο προπονητής του να δοκιμάσει τους πειραματισμούς του. Σε μία ομάδα πολυεθνική και πολυφυλετική, λέω για τον Ολυμπιακό, που ουσιαστικά ξεκίνησε τη σαιζόω από την αρχή, από το μηδέν με προπονητή τον Πορτογάλο Μάρτινς.

Έτσι είναι. Δεν λέγεται ομάδα από τη μία στιγμή στην άλλη να βρεθούν μαζί άγνωστοι ποδοσφαιριστές . Κι αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα με την πρώτη κιόλας να λειτουργεί ως σύνολο ομοιογενές. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Η αδυναμία του Ολυμπιακού φάνηκε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του europa league, στο 0-0 με Μπέτις στο Καραϊσκάκη και την ήττα 3-1 εκτός από την Μίλαν (φώτο). Και στο πρωτάθλημα όταν η ομάδα νίκησε στο 92’ Αστέρα και Πανιώνιο, έχασε στο Καραϊσκάκη με ΠΑΟΚ και δεν κέρδισε ΑΕΚ, ΟΦΗ.

Η ανάγκη, λοιπόν, να γίνει ομάδα ο Ολυμπιακός, να βρει σταθερό σχήμα και κορμό ενδεκάδας, προηγείται του «στόχου» να προκριθεί από τον όμιλο του στο europa league. Το ματσάκι με την άγνωστη Ντοyντελ;aνζ προσφέρεται στον Ολυμπιακό, όχι να κυνηγήσει τη νίκη χωρίς πρώτα να προχωρήσει στο δέσιμο της ομάδας του.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;