ΤΟ SHOW ΤΩΝ ΤΡΕΛΑΜΕΝΩΝ ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Να σοβαρευτούμε. Έπεσε πολύ μελάνι και μπράβο ατέλειωτα στον ηρωϊκό λαό του ΠΑΟΚ που κέρδισε, λέει, τη μάχη της εξέδρας στο Λονδίνο. Τέσσερα γκολ έφαγαν οι παίκτες, αλλά… νίκησαν οι Έλληνες οπαδοί τους Εγγλέζους. Επειδή οι παοκτσήδες δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να εμψυχώνουν την ομάδα τους.

Να σοβαρευτούμε, εννοώ να πάρουμε στα σοβαρά κάποια πράγματα. Μάλλον γραφικότητα είναι να χαρακτηρίζουν λατρεία και αγάπη στην ομάδα τον οπαδικό χαβαλέ.

Έτρωγε τα γκολ στο Stamford Bridge από την Chelsea ο ΠΑΟΚ και οι παοκτσήδες συνέχιζαν να τραγουδούν μεθυσμένοι από τη… χαρά τους. Τι σημαίνει αυτό; Τα παιδιά δεν είχαν επαφή με το περιβάλλον. Καμιά σχέση με τον αγώνα. Ζούσαν στον κόσμο τους. Εκτός κι αν πούμε ότι οι πιστοί οπαδοί ΠΑΟΚ, βλέποντας την ομάδα να μην ξεκολλάει από το μισό γήπεδο, ενθουσιάζονταν και γι’ αυτό το πανηγύριζαν.

Άλλη είναι η αλήθεια. Οι οπαδοί ταξίδευσαν στο Λονδίνο με σκοπό να βιώσουν τη δική τους τρέλα, αδιαφορώντας για το τι παίζει στον αγώνα. Το πώς εξελίσσεται το παιχνίδι, τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Δηλαδή, τι; Επειδή έχανε η ομάδα, να χάσουν το κέφι τους και οι οπαδοί; Δεν γίνονται αυτά. Καμιά Chelsea, κανένας μαλάκας αντίπαλος δεν έχει το δικαίωμα όσα γκολ και να φορτώσει την ομαδάρα τους να τους εμποδίσει να κάνουνε την πλάκα τους.

Έχανε 5-0 η ΑΕΚ στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελώνα και οι αεκτζήδες χωρισμένοι σε δυο πακέτα στην εξέδρα έκαναν το δικό τους παιχνίδι. ''Δικέφαλε…'' φώναζε το ένα γκρουπ και το άλλο απαντούσε ''… Εμπρός αητέ''. Χωρίς καν να απασχολεί τη μαστούρα τους το τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Απών, λέει, ο ΠΑΟΚ με την Chelsea, παρόντες μόνο οι οπαδοί. Δεν υπάρχουν αυτά. Δεν υπάρχει καμιά ομάδα για τον τρελαμένο οπαδό. Καμιά ΑΕΚ, κανένας ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο οπαδός κάνει το κομμάτι του στο γήπεδο. Έτσι θαρρεί. Δηλαδή, τι; Οι οπαδοί της λονδρέζικής ομάδας την αγαπάνε λιγώτερο επειδή δεν… έσπρωχναν τους παίκτες και στα 90, όπως οι παοκτσήδες; Είπαμε. Να σοβαρευτούμε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΡΑΙΑΝ ΓΚΙΚΣ