ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΟ

 

Παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού σε συνάντηση του με τους παίκτες πρωτοτύπησε κάνοντας την έκπληξη. Συγκεκριμένα τους είπε ''Σας πιστεύω, είστε καλύτεροι, πρέπει να κερδίσετε''.

Μετά το φιάσκο και την ήττα 3-1 στην Τούμπα, όπου οι καλύτεροι παίκτες και άξιοι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν τουλάχιστον μια κλάση κάτω από τον ΠΑΟΚ, ο Μαρινάκης έβαλε πάλι την κασέτα: ''Τώρα νίκη με την Δυναμό και νίκη με την ΑΕΚ''.

Απογοήτευσαν οι παίκτες, πιο σωστά η ομάδα ήταν πάλι εντελώς ανέτοιμη στο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ουκρανίας και αμέσως μετά τη λήξη του 2-2 ο εφοπλιστής ξανάβαλε την κασέτα στα αποδυτήρια: ''Σας πιστεύω, τώρα πρέπει να κερδίσετε την ΑΕΚ, να δείξετε ποιοι είστε''.

Κατ’ αρχήν. Δουλειά του προέδρου, δηλαδή του ποδοσφαιρικού επιχειρηματία, δεν είναι να ζητάει τη νίκη από τους παίκτες, πριν από κάθε ματς. Τι να δείξουν οι ποδοσφαιριστές την Κυριακή με την ΑΕΚ; Αν είχαν κάτι καλύτερο να… δείξουν, θα το έκαναν και με τον ΠΑΟΚ, και με την Δυναμό.

Φανερό ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα αδιαφορίας παικτών, οι οποίοι πράγματι είναι αξίας. Όταν, όμως, ο Ολυμπιακός είναι ανίκανος να σταθεί αποτελεσματικά σε δυο κρίσιμα ματς, τότε το πράμα μιλάει μόνο του. Υπάρχει πρόβλημα αγωνιστικής λειτουργίας στην ομάδα, πέραν από την όποια αξία των παικτών. Κι αυτό δεν διορθώνεται με την παλαιοκομματική συμπεριφορά του Μαρινάκη, την απ’ ευθείας επικοινωνία του με τους παίκτες, τις συστάσεις ''παίξτε τη μπάλα σας''.

Γιατί ο Μαρινάκης θυμίζει πρόεδρο προπολεμικής εποχής; Προφανώς θέλει να δείξει στον κόσμο ότι είναι… κοντά στην ομάδα. Ότι οι παίκτες είναι μεν επαγγελματίες αλλά έχουν… ανάγκη και τη δική του παρότρυνση για να αγωνιστούν καλά.    

Διαβάστε ακόμα:

Η ΔΥΝΑΜΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ