Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕΦΑΡΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Απέτυχε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Για δεύτερη στη συνέχεια σαιζόν. Αυτό είναι γεγονός. Μια πραγματικότητα που ο γάβρος την είχε ξεχάσει προ Κόκκαλη. Τι μένει στον Ολυμπιακό του Μαρινάκη, το 2019; Το κύπελλο. Αν το πάρει. Κι αν το πάρει για κοτζαμ Ολυμπιακό θα είναι τίτλος παρηγοριάς. Να ξέρουμε τι λέμε.

Μιλάμε για τον καλομαθημένο Ολυμπιακό, όχι για τον Παναθηναϊκό, στον οποίο σήμερα... απαγορεύεται να σηκώσει κούπα. Ούτε μιλάμε για την ΑΕΚ που μετά τη χρεοκοπία της και τον υποβιβασμό της απλά ξαναβρέθηκε στα ίσα της. Ούτε, τέλος, μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, παίρνει πρωτάθλημα κάθε 40 χρόνια και κύπελλο κάθε 30.

Απόψε στο Κίεβο παίζει τη ρεβάνς του 2-2 ο Ολυμπιακός, και θεωρητικά είναι το αουτσάιντερ. Θεωρητικά. Το πως θα τελειώσει το έργο, κανένας δεν ξέρει. Αν, όμως, αποκλειστεί η ελληνική ομάδα, σημαίνει μια ακόμα αποτυχημένη χρονιά. Δεν θα είναι ρεφάρισμα να πάρει το κύπελλο Ελλάδος, αν το πάρει. Άρα, με την Κίεβο που μόνο θηρίο δεν είναι σήμερα, ο Ολυμπιακός τα παίζει όλα.

Μονάχα η διάκριση στην Ευρώπη σώνει τον Ολυμπιακό του 2019. Να προχωρήσει, δηλαδή, στο europa league μέχρι εκεί που δεν τα κατάφερε ποτέ στο παρελθόν. Τουλάχιστον μέχρι τους ''8'' και ο κόσμος της ομάδας να βιώσει την ελπίδα της πρόκρισης στα ημιτελικά. Αν συμβεί αυτό, τότε ο Ολυμπιακός θα πετύχει το δικό του νταμπλ. Δηλαδή; Και θα γράψει φέτος το καλύτερο ιστορικό του μητρώο εκτός συνόρων, και θα ρίξει τη σκια του στην επιτυχία του πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ