ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ

 

Η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα στο champions league θα γραφτεί στην Ιστορία. Η ομάδα που θα χάσει τον τελικό, ακόμα και με φάβα γκολ, μια στραβοκλωτσιά, δεν υπάρχει. Η Ρεάλ π.χ. πήρε τόσα κύπελλα Ευρώπης, ποιος θυμάται, ποιος ασχολείται με ποια ομάδα αντίπαλο στον τελικό. Το ίδιο και στο μπάσκετ. Παίρνει την κούπα στην ευρωλίγκα με μισό καλάθι η ομάδα και μια ζωή το δικό της όνομα θα αναφέρεται. Την φιναλίστρια την έχει χεσμένη η Ιστορία.

Δεν υπάρχει σήμερα πιο αντιδημοκρατικό, πιο βαθειά αντιλαϊκό πράμα από τον ''αθλητισμό'', έτσι όπως αντιμετωπίζεται. Από τον κόσμο, τα ΜΜΕ, τους χορηγούς. Μιλάμε για το προσκύνημα στην αριστοκρατία της πρωτιάς. Ο δεύτερος είναι για πέταμα. Ο δεύτερος, όχι ο 17ος κι ο 21ος, είναι για το νεκροταφείο χωρίς μνήμη.

Ο πρώτος είναι όλα τα λεφτά. Κι όχι μόνον. Το χειροκρότημα, το πανηγύρι, τα μεγάλα λόγια. Τον δεύτερο, ακόμα και αν ηττήθηκε άδικα, γιατί στάθηκε άτυχος, ξεχάστε τον.

Το 'χαν πιάσει το νόημα της αγοράς και του λαού οι αρχαίοι Έλληνες, αυτές οι χαμούρες, που ανακάλυψαν τον αθλητισμό. Δεν υπάρχει δεύτερος, ούτε τρίτος, ούτε βάθρο για τους νικητές. Ένας είναι ο ολυμπιονίκης, το λέει και η λέξη. Ο νικητής στην Ολυμπία.

Οι απατεώνες οι νεοέλληνες βρήκαν το παραμύθι. Δεύτερος... ολυμπιονίκης, λέει. Και τρίτος, και πέμπτος...ολυμπιονίκης. Μέχρι και τον όγδοο τον λένε... ολυμπιονίκη.


Διαβάστε ακόμα:

PASSING GAME ΚΑΙ PASSING THROUGH ΣΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ