''ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ'' ΛΕΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ!

 

Καμιά σχέση η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό με την ομάδα που χθες στο ΟΑΚΑ με 3-0 στον Ατρόμητο πήρε θριαμβευτική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Μια ΑΕΚ η ημέρα με τη νύχτα. Επόμενο, όταν ο μεν Ολυμπιακός τα έδωσε όλα μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και την αποτυχία του 2-2 στο Καραϊσκάκη με την Δυναμό Κιέβου. Ο δε Ατρόμητος, αντίπαλος της ΑΕΚ έκανε την έκπληξη της χρονιάς με την ανεξήγητα(;) κάκιστη απόδοση του.

Θα χρειαστούν ακόμα 2-3 παιχνίδια για να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της ''επιστροφής'' Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Αν, δηλαδή, οι παίκτες σε μεγάλο βαθμό προσαρμοστούν στο ''σύστημα'', μάλλον στην τακτική του Ισπανού.

Ο Ουζουνίδης επέμενε στην ίδια ενδεκάδα και δεν το βασάνιζε το πράμα αν οι παίκτες αντέχουν να κυνηγάνε διάκριση ταυτόχρονα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Καμιά πρόβλεψη από τον Έλληνα τεχνικό πως θα παρουσιαστεί η ομάδα στο επόμενο ματς.

Ακόμα, ο Ουζουνίδης ήθελε την ΑΕΚ αφεντικό σε κάθε αγώνα. ''Εμείς παίρνουμε τις πρωτοβουλίες, εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο, όχι ο αντίπαλος''. Μια τέτοια αγωνιστική κουλτούρα, ίδια ενδεκάδα και πρώτο ρόλο σ’ όλα τα ματς, απαιτεί η ομάδα να μπορεί να ανταποκριθεί τουλάχιστον 75, όχι 45 λεπτά. Και με την προϋπόθεση το ρόστερ να είναι επαρκές.

Ο Χιμένεθ στην πράξη είναι ''συντηρητικός'' προπονητής. Έτσι σήκωσε και την κούπα το 2018. Τον ενδιαφέρει πρώτα να αντιμετωπίσει ''αμυντικά'' τον αντίπαλο και μετά να τον στραγγαλίσει. Να μην του επιτρέπει να κινείται επιθετικά και με ενεργητική άμυνα να τον κτυπά την κατάλληλη στιγμή.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΕΚ ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΕΤΡΕΞΕ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΗ