Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ...

 

Είσαι ξένος, δεν είσαι Έλληνας. Δύσκολο αυτό. Να είσαι Έλληνας και να βλέπεις με τα μάτια του ξένου. Με την κριτική ματιά του ξένου. Τέλος πάντων, ας υποθέσουμε πως είσαι Έλληνας και έχεις τη δύναμη και την αλήθεια να κοζάρεις το γύρω σου στον τόπο σου. Τι έχεις να πεις για το γεγονός ότι για μια φορά ακόμα στην πατρίδα σου δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή ομαλά και πολιτισμένα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Να επαναλαμβάνεται η γνωστή ελεεινότητα, μάλιστα όταν είναι να συναντηθούν οι πιο λαοφιλείς ομάδες. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Δεν είναι μόνον όσα συμβαίνουν στα γήπεδα και είναι αναμενόμενα, σχεδόν... προγραμματισμένα. Είναι και οι γελοιότητες ανθρώπων των ΠΑΕ που τα δίνουν όλα για να δικαιολογήσουν την αντικοινωνική, την οργανωμένη εγκληματική συμπεριφορά της εξέδρας. Είναι και η ΑΠΟΦΑΣΗ όλων των κυβερνήσεων, δήθεν δεξιών, κεντροδεξιών, κεντροαριστερών, αριστερών, να κρατάνε αποστάσεις από το κίνημα του χουλιγκανισμού.

Είναι και η στάση των ΜΜΕ, αν δεχθεί κανείς ότι πράγματι στη χώρα λειτουργεί ο παρεμβατικός δημοσιογραφικός λόγος. Είναι και οι κωλομπαρίστικες δικαστικές αποφάσεις μετά τα όργια στα ντέρμπυ. Αποφάσεις που ''νομικά'' στέκουν αφού τις μαγειρέψουν ταχυδακτυλουργοί λες. Αποφάσεις εκτρωματικές που σκοπό δεν έχουν να λειτουργήσουν τη δικαιοσύνη, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά να υπηρετήσουν την ποδοσφαιρική αντιπαλότητα.

Αν, τελικά, ισχύσει η απόφαση μετά την ένσταση του Παναθηναϊκού, θα γίνει το παγκόσμια πρωτοφανές. Ένα ματς θα... συνεχιστεί μετά από... κάποιες μέρες, πόσες άγνωστον προς το παρόν, με διαφορετικό διαιτητή, και με διαφορετικές συνθέσεις των αντιπάλων. Διότι πριν παιχτούν τα υπόλοιπα 20 λεπτά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα δώσουν άλλα ματς, όπου δεν αποκλείονται τραυματισμοί, κόκκινες κάρτες.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ… ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ