ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΝΗ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Πριν από ένα χρόνο, συγκεκριμένα στον τελικό κυπέλλου 2018, στο ίδιο γήπεδο, με τους ίδιους αντιπάλους, την τότε πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ, σφύριξε ξένος διαιτητής σε αγώνα ελληνικό. Συνέβη μετά από 50 χρόνια. Για να μη ξεχνιόμαστε.

Δεν χρειάζονται λόγια. Το πράμα μιλάει μόνο του. Το ότι υποχρεωθήκανε, με τη σύμφωνη γνώμη της πανηγυρικά αποτυχημένης κυβέρνησης, ένα κρίσιμο παιχνίδι να το διευθύνει αλλοδαπός, είναι από μόνο του γεγονός που δεν μας τιμάει διεθνώς. Μας γυρίζει πίσω, αν πράγματι μετά από μισό αιώνα είχαμε προχωρήσει έστω ενάμισυ βήμα μπροστά.

Η ΕΠΟ, η διοργανώτρια του πρωταθλήματος, οι ίδιες οι ΠΑΕ αποδεικνύεται πως είναι ανίκανοι όλοι, και η κυβέρνηση με την πολυμεταχειρισμένη ρητορική των απειλών και την πρακτική των διακοπών του πρωταθλήματος. Ανίκανοι, πιο σωστά αδιάφοροι να συμβάλουν για πάρτη τους στην ομαλή διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, χωρίς να προκαλούν κοινωνική αναταραχή και να εκθέτουν αστυνομία και δικαιοσύνη.
Θυμίζουμε ότι η παρουσία του ξένου διαιτητή στον τελικό κυπέλλου 2018 στη συνέχεια εξελίχθηκε σε... θεσμό του πρωταθλήματος.

Ξένοι μετακαλούνταν να σφυρίξουν τα ματς των ''μεγάλων''. Ντροπή τους! Ντροπή όλων, και των λεγομένων φιλάθλων, όσων συνέχιζαν να πηγαίνουν γήπεδο. Το αναμενόμενο, το ευχής έργο θα ήταν με την απουσία τους να έκαναν μια πολιτισμένη αντίσταση στο χολερικό καθεστώς της εξέδρας. Και μόνο που λέμε… ''ευτυχώς που ήταν ξένος διαιτητής'' και χάρη σ' αυτόν, μόνο χάρη σ' αυτόν τελείωσε ομαλά το ματς, είναι εθνική καραξεφτύλα.

Πράγματι, στον τελικό κυπέλλου το 2018, όπου νίκησε 2-0 ο ΠΑΟΚ (Βιερίνια 65, Πέλκας 90), οι παίκτες πειθάρχησαν στην κάθε απόφαση του ξένου. Απουσίασε η καχυποψία των ΠΑΕ και των θεατών. Οι αρχές, ποδοσφαιρικές και κρατικές, είχαν ήσυχο το κεφάλι τους. Όλοι έκαναν το… καθήκον τους. Και πράγματι το έργο πήγε καλά, τόσο στον τελικό κυπέλλου, όσο και στη συνέχεια στα ντέρμπυ του πρωταθλήματος.

Συμπέρασμα. Δεν χρειαζόμαστε μονάχα ξένους νταβατζήδες, να έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο στα εθνικά θέματα. Ξένους δανειστές. Ξένους επιτηρητές. Ξένους διαιτητές. Χρειαζόμαστε και ξένη κυβέρνηση. Να τελειώνει το παραμύθι ότι ψηφίζουμε δημοκρατία, αλλαγή, σοσιαλισμό, ανεξαρτησία, αριστερούς, ενάντια στη διαφθορά, τη διαπλοκή, όλα αυτά τα χαζά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ