ΑΝ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 

Και στο μπάσκετ, όπως στο ποδόσφαιρο πάει το έργο. Για να περιοριστούμε στις μικρές ηλικίες, ο κόσμος στην Ελλάδα ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την ειδησεογραφία από το εξωτερικό. Χωρίς πλάκα, το ντόπιο πρωτάθλημα το έχουν για δεύτερο πράμα. Τι να διαβάσει κανείς, αν εξαιρέσει το οποδαλήκι του. Τι νέα υπάρχουν για την ομαδάρα του...

Λέμε για το μπάσκετ. Μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, που αγαπά αυτό το παιχνίδι, δεν ξέρει όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Των δυο ομάδων που πρωταγωνιστούν στη χώρα μας και μονοπωλούν τους τίτλους. Γίνεται ντέρμπυ των δυο και μπασκετόφιλοι παρακολουθούν αγώνα του ΝΒΑ.

Άξιο παρατήρησης. Το μπάσκετ, της ευρωλίγκα το μπάσκετ, του ΝΒΑ το μπάσκετ, σήμερα πιάνει πολύ περισσότερο χώρο στα ΜΜΕ σε σύγκριση με την καθημερινότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν, μάλιστα, δεν μιλούσε ο οπαδισμός, είναι σίγουρο πως θα περνούσε στο ντούκου το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και του Άρεως, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου.

Σαρώνει το ενδιαφέρον για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το παλληκάρι πουλάει. Η δημοσιότητα που γνωρίζει ο Αντετοκούνμπο, για να ξέρουμε τι λέμε, οφείλεται στο γεγονός ότι παίζει στο αμερικάνικο πρωτάθλημα. Πολύ μικρότερη προβολή θα γνώριζε στην Ελλάδα ο 24χρονος παίδαρος αν φορούσε φανέλα ελληνικής ομάδας.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ