ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Aδικαιολόγητες οι επιθέσεις που δέχεται ο παριστάνων τον προπονητή της εθνικής ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης, μετά το ρεζιλήκι από την Αρμενία. Αδικαιολόγητα και απαράδεκτα όλα όσα του καταλογίζουν, διότι ο εν λόγω επαγγελματίας είναι γνωστός. Πασίγνωστος. Και στο φινάλε, σε καμιά περίπτωση δεν διέψευσε τον εαυτό του. Δεν παρουσιάστηκε σαν κάποιος άλλος.

Η εθνική έφαγε τρία γκολ μέσα στο σπίτι της, έχασε από την ταπεινή Αρμενία, στην πραγματικότητα γελοιοποιήθηκε από ομάδα χωρίς backround, και ο Αναστασιάδης έμεινε ικανοποιημένος. Σχεδόν ενθουσιασμένος με την απόδοση ''των παιδιών'', όμως δεν ήρθε η νίκη διότι δεν βοήθησε ο άδικος Θεός. Βεβαίως άδικος, αφού δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα.

Το ρίξαμε στην πλάκα; Είναι βλάσφημος όποιος μπλέκει τον μεγαλόδυναμο στην κουβέντα του και κάνει πλακίτσες. Όχι, μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Και λέμε ότι ο Αναστασιάδης βρίσκεται στον κόσμο του ή συμβαίνει το άλλο. Να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους διεθνείς, και να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, για τα οποία φταίει ο ίδιος κι όχι οι παίκτες.

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι ο κύριος Άγγελος Αναστασιάδης, για τον οποίον πέφτει τζάμπα μελάνι ατέλειωτο, αλλά η εθνική ομάδα. Το πως λειτουργεί η εθνική, η οποία πριν 15 χρόνια αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη, ερήμην της ΕΠΟ και της κυβέρνησης. Σημειώθηκε η μεγαλύτερη έκπληξη από καταβολής ποδοσφαίρου, το 2004, στην Πορτογαλία, χάρη στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και του προπονητή. Ουδείς άλλος δικαιούται μερίδιο στην ανεπανάληπτη επιτυχία.

Ακόμα και σήμερα η προϊσταμένη αρχή της εθνικής ομάδας είναι ένα ανέκδοτο. Σκέτο ανέκδοτο. Θα πέσει γέλιο κατσαρό αν μας πουν με ποια κριτήρια επέλεξαν τον Αναστασιάδη. Η διαπλοκή στην πιο κραυγαλέα εκδοχή παρωδίας. Και η αδυναμία να τον τελειώσουν, οφείλεται στην αδυναμία της ανάληψης ευθύνης με τον αντικαταστάτη.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΟ, ΜΑΝΩΛΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ