ΣΠΑΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΤΑΜΠΟΥ

 

Πρεμιέρα απόψε στο Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Τον Ολυμπιακό του champions league, για να τα λέμε όλα. Ηθικόν ακμαιότατον στην ομάδα, και πανέτοιμη αγωνιστικά να αντιμετωπίσει την λονδρέζικη Τότεναμ. Η ομάδα ξεκινάει τώρα τη φετινή πορεία της στην Ευρώπη, διότι ο στόχος ήταν να μπει στους ομίλους του champions league. Τα έξι ματς που προηγήθηκαν είναι σα να μην... έγιναν. Απλά οι πέντε νίκες και το ένα ''Χ'' ήταν ένα ζέσταμα κι ανέβασαν την αυτοπεποίθηση.

Σίγουρα η Τότεναμ είναι μια κλάση πιο πάνω. Αγγλική ομάδα, φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης έχει τα προγνωστικά με το μέρος της. Και ο Ολυμπιακός έχει την παράδοση... εναντίον του. Συνήθως χάνει στο γήπεδο του όταν ξεκινάει στο champions league. Ο πρώτος αγώνας σε όμιλο μοιάζει με κηδεία.

Συγκεκριμένα. Ήττες με Σπότιργκ Λισαβώνος 3-1, με Μπάγερν 3-0, με Παρί Σαιν Ζερμαίν 4-1, με Σάλκε 2-1. με Μαρσέιγ 1-0, με Βαλένθια 4-2, με Ρόζενμπουργκ 3-1. Χάνει, λοιπόν, ο Ολυμπιακός όταν δίνει το πρώτο παιχνίδι του ομίλου στο Καραϊσκάκη, είτε αντίπαλος είναι με μεγαλύτερα κυβικά, είτε για τα δόντια του.

Το 2002 ο Ολυμπιακός ξεκινά champions league στη Ριζούπολη και κάνει συντρίμμια με 6-2 την γερμανική Λεβερκούζεν. Εκείνο το ονειρεμένο βράδυ δεν γέννησε παράδοση, ούτε άλλαξε το στίγμα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Μια κάποια νίκη, όσο μεγάλη κι αν είναι δεν φέρνει αλλαγή δεδομένων σε καμιά ομάδα στον πλανήτη. Κι αυτό δεν είναι μυστικό.

Σχετικά με τη... μαύρη παράδοση στις πρεμιέρες έδρας του Ολυμπιακού. Ούτε κι αυτό είναι μυστικό: Ότι οι παραδόσεις σπάνε. Γκρεμίζονται. Απόψε θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, όχι η... παράδοση.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΧΑΣΙΣΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ