ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΜΠΑΣΚΕΤ;

 

Αυτό μας έλειπε. Το μπασκετικό Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, αύριο Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Δεν μας έφτανε η κόντρα Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, που γεμίζει λεκάνες ουρητηρίων, χρειαζόμασταν και τα βρώμικα απόνερα που θα ξεβγάλει το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την πορτοκαλί μπάλα. Να πλουτίσει κι αυτό την καθημερινότητα μας.

Φοβερό. Η μπασκετική, κι όχι μόνο, Ευρώπη έχει μπει στην πρίζα της αγωνίας για όλα όσα ωραία κι ελληνικά... αναμένονται ανάμεσα στις δυο ομάδες που υπηρετούν το μπάσκετ, το αθλητικό πνεύμα, όμως... Η ατζέντα της αντιπαλότητας τους είναι βουτηγμένη σε ό,τι πιο δυσφημιτικό για κάθε γηπεδικό δρώμενο. Είτε θα παίξουν για το πρωτάθλημα, είτε όπως αύριο για την ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το πρωτάθλημα, όπως είναι γνωστό, και πραγματικά γλυτώσαμε από τις αθλιότητες που συμβαίνουν. Δυστυχώς, δυστυχέστατα δεν μπορούμε να αποφύγουμε έναν ακόμα εθνικό διασυρμό. Δεν υπάρχει δύναμη, αθλητική, κρατική, παρακρατική, αναρχική, να εγγυηθεί ότι το ματς θα διεξαχθεί πολιτισμένα. Ότι η εξέδρα θα λειτουργήσει ως θεατής, όχι τιμωρός και εκδικητής.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ