ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

Το «Αμερικάνικο Όνειρο» δικαιώνεται με την παρουσία του Ιωάννου Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ. Τι, αλήθεια, είναι αυτό το πολυσυζητημένο, το περιβόητο «αμερικάνικο όνειρο»; Η επιτυχία και η κονόμα μαζί, που ειδικά στις ΗΠΑ παίρνει μια άλλη, μια τερατώδη διάσταση. ι

Είναι μπασκετμπωλίστας ή κάποιος Μπιλ Γκαίητς που στο ξεκίνημα του δεν τον ξέρει ούτε η ξαδέλφη σου. Ένας ανύπαρκτος ηθοποιός ή ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας χωρίς φράγκο στη τσέπη. Ε, αν αξίζεις, και βρίσκεσαι όχι στην μικρή πατρίδα σου, αλλά στην Αμερική, θα σε φτάσει στον ουρανό του κόσμου το «αμερικάνικο όνειρο».

Ο πετυχημένος στη μεγάλη χώρα του ονείρου εισπράττει και τη δόξα απ΄ όλο τον πλανήτη. Επειδή ό,τι παίζει στην Αμερική λειτουργεί μιμητικά σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Μέτρησε τη διαφορά. Το μανεκέν ή ο τραγουδιστής στα Σέκλανα τι σχέση να έχουν με τον συνάδελφο στην πρώτη καταναλωτική κοινωνία της γης. Άλλο παίζεις με την κιθάρα σου τραγούδια σε μια ταβέρνα στα Άγραφα ή στο Μενίδι κι άλλο σ’ έχει δίπλα της η Μαντόνα.

Σα σήμερα 6 Δεκεμβρίου, το 1994, γεννήθηκε στην Ελλάδα ο καταγωγής Νιγηρίας Τζων Αντετοκούνμπο, στη φώτο όταν πρωτοπήγε στο ΝΒΑ. Θυμίζω ότι ο 2 μ. 11 Έλληνας το 2013 έκανε πρεμιέρα με τη φανέλα των Milwakee Bucks στο NBA, έπαιξε ένα πεντάλεπτο, έβαλε ένα πόντο στην ήττα της ομάδας του από τους New York Knicks. Ποια ήταν η συνέχεια; Ο Γιάννης του ''αμερικάνικου ονείρου'' εξελίχθηκε σε Νο 1 στη χώρα των ονείρων.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ