ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ, ΚΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ;
Αυτό είναι. Να παίρνεις αυτό που περιμένεις. Μη σου βγει σκάρτο αυτό που αγοράζεις. Όπως χθες, στο ποδοσφαιρικό τετράωρο του champions league. Υπέροχο. Χορτάτο. Σε αποζημίωσε με το παραπάνω. Και σε έκανε ακόμα πιο φανατικό θαυμαστή της ευρωπαϊκής μπάλας. Κι αν έλειπαν από το τηλεοπτικό show οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι που τους δίνουν μικρόφωνο, θα ήταν ακόμα καλύτερη η ποδοσφαιρική βραδιά.
Ο Σαλάχ, μετά από κούρσα και παρά την πίεση αντιπάλου, κάνει ένα εκπληκτικό γκολ από μακριά και πολύ πλάγια θέση. Ψιλοβελονιά σκέτη και ο σκηνοθέτης επιτόπου αλλάζει εικόνα και δίνει το λόγο σ'... άλλον σπήκερ, για να μας πει αυτός, τι; Ότι τώρα η τάδε ομάδα... άλλου ομίλου θέλει ένα γκολ ή να ισοφαρίσει κλπ. Βλέπουμε με αγωνία και θαυμασμό τον ακροβάτη να εκτελεί το νούμερο του εκεί υψηλά κάτω από την τεράστια τέντα του τσίρκου και η κάμερα γυρνάει στον κλόουν που παιχνιδίζει με μια μαϊμού.
Φοβερό. Να παίρνει το ρίσκο ο ακροβάτης και ο σπήκερ να αναρωτιέται ''Θα πέσει ή δεν θα πέσει... Θα σκοτωθεί αν τσακιστεί ή θα σπάσει μονάχα τα πλευρά του;''. Όχι, ρε, παιδιά!
Εντάξει, η τεχνολογία έχει ξεφύγει, επιτρέπει την εναλλαγή της εικόνας και την γρήγορη επιστροφή στο ίδιο γήπεδο, όπως κι την ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση δυο και τριών αγώνων, όμως γίνεται κατάχρηση, μάλλον επίδειξη ενός άχρηστου τηλεοπτικού προυραλισμού σε βάρος του θεάματος. Στο φινάλε ποδόσφαιρο βλέπουμε, όχι ιπποδρομιακή κούρσα με την αγωνία του τζογαδόρου, ποιο άλογο θα τερματίσει πρώτο, αν βγαίνει το ποντάρισμα μας.
''Τώρα, μετά το γκολ της τάδε ομάδας, η δείνα ομάδα θέλει να κερδίσει οπωσδήποτε ή αν να κρατήσει το αποτέλεσμα αν χάσει τελικά μια τρίτη ομάδα... ''. Όχι, ρε, παιδιά! Μην μας το κάνετε το καψόνι.
Διαβάστε ακόμα: