ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΑ... ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Γνωστό αλλά και χρήσιμο να το αναφέρουμε στην κουβέντα που θα ανοίξουμε ότι εδώ και τρία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται ''υπό παρακολούθησιν'' από τα διεθνή όργανα, την UEFA και την FIFA. Άνθρωποι της έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα κι έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο made in Greese πρωτάθλημα.

Το ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει, έχει απογειωθεί οικονομικά, με συνέπεια η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια συνομοσπονδία να διαχειρίζονται πλέον σε επίπεδο μπίζνες το παιχνίδι. Το τελευταίο που τους απασχολεί είναι να κάνουν τον αυστηρό ιεραπόστολο στους Ζουλού πρωτόγονης χώρας. Σε μεγαλομετόχους που διασύρουν το προϊόν τους, τις ομάδες και το πρωτάθλημα. Όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Φοβερό. Οι ίδιοι οι Έλληνες μεγαλοεπειχειρηματίες των ΠΑΕ με την ευλογία της ανάπηρης κυβέρνησης, και χθες επί Σύριζα, και σήμερα επί ΝΔ, κάνουν τα πάντα προκειμένου οι ξένοι να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για κάθε άλλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, στο πρωτάθλημα της να τελεί σε καθεστώς ''ύπατης αρμοστίας''.

Μετά το 0-0 του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, το σκηνικό άλλαξε. Αγρίεψε. Ο Μαρινάκης υποστήριξε ότι στην ΠΑΕ Ξάνθη υπάρχει συνιδιοκτησία Ιβάν Σαδδίδη, και πριν από δέκα μέρες στη Νυόν της Γαλλίας το ''πρόβλημα Ελλάδα'' πάλι στο τραπέζι της UEFA και της FIFA, παρών και ο νέος υφυπουργός Αυγενάκης. Αφού τους τελευταίους μήνες έπαιζε το κλίμα ότι ωρίμασε ο καιρός ''Μπορούμε και μόνοι μας... '', όπως τονιζόταν από ελληνικής πλευράς. Και από κοντά η UEFA συνηγορούσε πως ''Αν χρειαστεί θα καλέσουμε εδώ τους 4 μεγάλους (Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), για να τα βρούνε''. Να βάλουν πρόεδρο στην ΕΠΟ πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Να τελειώνει ο Τσέχος Φούσεκ που μένει σε βίλα στο Χαλάνδρι, και ο Αυστριακός Χούμπελ, στον οποίον την ''είχε πέσει'' ο διαρκώς διαμαρτυρόμενος Μαρινάκης.

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, μετά την τελευταία δήλωση Μαρινάκη, περί αλητείας και περιττωμάτων σε βάρος προέδρου της ΕΠΟ, αρχιδιαιτητή, Ιβάν, Πανόπουλου, Μπέου. Την είπε με τη λήξη του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 (φώτο). Ένας άλλος Φούσεκ και Χούμπελ για λογαριασμό των ''προϊσταμένων αρχών'' θα συνεχίσουν να επιτηρούν το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΡΗΣ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ