ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ... ΛΑΟΥ

 

Είμαστε τα νούμερα της οικουμένης. Είμαστε απατεώνες και υποκριτές. Σωστοί και αξιοσέβαστοι θα είμασταν αν παραδεχόμασταν ξεκάθαρα ότι δεν γουστάρουμε, ρε, να αποφασίζει η δικαιοσύνη. Την θέλουμε, δεν λέμε όχι στους δικαστές, αλλά(!)… Τι αλλά; Οι αποφάσεις θα είναι όπως μας βολεύει.

Ο Παναθηναϊκός είναι υπόλογος για δωροδοκία και δεν υποβιβάζεται. Πέρασε μισός αιώνας σχεδόν και είμαστε στο ίδιο σημείο. Δεν προχωρήσαμε ούτε σπιθαμή. Κι αν, τότε, οι δικαστές έκαναν τη μαλακία να στείλουν τον Παναθηναϊκό στη Β' εθνική, ο πρωθυπουργός θα άλλαζε το νόμο, θα τον τροποποιούσε- όπως έκανε σήμερα ο Μητσοτάκης- για να γλυτώσει τη μεγάλη και ιστορική ομάδα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ίσως η πιο αγαπημένη ομάδα στη γη. Έχει υποβιβαστεί ποτέ; Μόνο τέσσερις φορές. Έστω και χωρίς να την τσακώσανε να κάνει μια πουστιά. Τι θαρρείς; Πως αν την βρίσκανε να έχει λαμογιάρει σ’ ένα μόνο παιχνίδι θα της την χάριζαν; Ξέχνα το.

Η Μίλαν είναι ο κολοσσός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά. Βρέθηκε μπλεγμένη το 1980 σε σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού και πάρτην κάτω. Υποβιβασμός. Και δεν κουνηθήκε καμιά κυρία στην Ιταλία. Και το 2006 ήρθε η σειρά της Γιουβέντους, άλλο τεράστιο μέγεθος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ένοχη για σούξου μούξου με διαιτητές. Υποβιβασμός. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αν η δικαιοσύνη το κωλομπαρέψει, τότε το ποδόσφαιρο θα μοιάζει κωλοχανείο.

Το 1994 η Μαρσέιγ παίρνει το πέμπτο σερί πρωτάθλημα στη Γαλλία και το ευρωπαϊκό την ίδια χρονιά. Αποδείχθηκε ότι είχε γυψώσει ποδοσφαιριστές αντίπαλης ομάδας και την υποβίβασαν και της αφαίρεσαν το πρωτάθλημα.

Σέλτικ και Ραίητζερς είναι μακράν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός της Σκωτίας. Το 2012 υποβιβάστηκε η Ραίητζερς της Γλασκώβης. Στη φώτο, οπαδός της βραζιλιάνικης Παλμέιρας, με οκτώ πρωταθλήματα, όσα η Σάντος. Υποβιβάστηκε κι αυτή. Τι εννοεί ο παίκτης; Ότι η τιμωρία και η κόλαση είναι στο πρόγραμμα και για τις μεγάλες ομάδες, δηλαδή κι εκείνες που έχουν μπούγιο οπαδών.

Τι ανοησίες είναι αυτές που σαλιαρίζουν οι καινούργιοι κυβερνητικοί; Ότι θα κάνουν και θα ράνουν για μια νέα αρχή. Όσο τρέμουν την αλητεία της εξέδρας, θα κτίζουν πάνω στην άμμο τη ψιλή.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ Ο ΟΠΑΔΟΣ «ΜΙΚΡΗΣ» ΟΜΑΔΑΣ