ΠΑΟΚ Η ΑΕΚ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ;

 

Μετά από τους 26 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός τερματίζει πρώτος με 66 βαθμούς. Για να πανηγυρίσουν την κούπα οι οπαδοί του θα χρειαζόταν να περιμένουν και τα play-off, για να μετρήσει η τελική και συνολική βαθμολογία. Πράγματι έτσι έγινε χθες, έξω από το Καραϊσκάκη, και ο... Χαρδαλιάς παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό. Χωρίς μάσκες και γράφοντας κανονικά τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοίού οι γάβροι στον κόσμο τους.

Στο θέμα μας. Στα play-off ο Ολυμπιακός μάζεψε 25 βαθμούς έναντι 18 της ΑΕΚ και 14 του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ο Άρης πήρε μόνο 8, από τους οποίους τους έξι στα δυο ματς με τον ΟΦΗ (χωρίς νίκη, δυο ''Χ'' η συγκομιδή του).

Ποια είναι η δεύτερη ομάδα, ο ΠΑΟΚ των 59 βαθμών πριν τα μπαράζ ή η ΑΕΚ που πήρε στα μπαράζ 18 πόντους έναντι 14 του ΠΑΟΚ; Η απάντηση είναι καμιά!

Υπάρχει κι άλλη απάντηση. Στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να χαρακτηρίσει κανείς την καλύτερη ομάδα ή την καλύτερη δεύτερη. Ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, πριν τα play-off, στην τελική βαθμολογία των 26 αγωνιστικών πήρε μια διαφορά 8 πόντων (59 έναντι 51) από την ΑΕΚ. Στα play-off, όμως, η ΑΕΚ συγκέντρωσε 18 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 14.

Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα λόγω των περισσότερων βαθμών! Ούτε και με βάση τα αποτελέσματα στα παιχνίδια δυο ομάδων. Στο ''κανονικό'' ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα και πήρε ισοπαλία από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στα play-off η ΑΕΚ κέρδισε στην Τούμπα και παραχώρησε ''Χ'' στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία και κέρδισε τρεις φορές την ΑΕΚ, η οποία πήρε μόνο ένα ''Χ'' στο ΟΑΚΑ. Χθες με τρία εύκολα γκολ ο πρωταθλητής κέρδισε την ΑΕΚ και το ερώτημα είναι αν θα παραμένει... καλύτερη ομάδα ο πρωταθλητής στην περίπτωση που ηττηθεί στον τελικό κυπέλλου.

Συμπέρασμα. Καλύτερη ομάδα είναι αυτή που ο καθένας έτσι την βλέπει. Στο φινάλε, το ποδόσφαιρο δεν παίζεται για να βραβεύσουμε την καλύτερη ομάδα, αλλά για να βλέπουμε μπάλα. Νομίζω.


Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η... ΕΥΡΩΠΗ