ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..

 
Γεγονός. Οι μαύροι ποδοσφαιριστές έχουν εγκατασταθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και στις πιο λευκές φυλές, τις βόρειες. Επόμενο. Όταν τις τελευταίες δεκαετίες με μετανάστες από Ασία και Αφρική έχουν μπολιαστεί όλοι οι πληθυσμοί των ευρωπαϊκών χωρών. Όταν παιδιά μεταναστών γεννιούνται στην Ευρώπη.
Ύστερα είναι και το άλλο. Ποδοσφαιριστής θα γίνει ο φτωχός. Αυτός που θα ξεκινήσει τη ζωή του από το μηδέν. Το παιδί του λευκού θα σπουδάσει να γίνει επιστήμων ή θα μπει στη... μαστορική. Θα γίνει τεχνίτης, αν δεν επιδιώξει καριέρα τεχνοκράτη, σε εργασία γραφείου.
Από τη μια, λοιπόν, το ποδόσφαιρο εξελίχθηκε σε εμπορικό προϊόν και είχε ανάγκη ποδοσφαιριστές αξίας, με προσόντα αθλητικά. Και από την άλλη οι γηγενείς Ευρωπαίοι προτιμούν τους επαγγελματικούς δρόμους που ακολουθούν τα πανεπιστημιακά πτυχία. Σπουδές και ποδόσφαιρο δεν συνδυάζονται σήμερα. Επειδή το ποδόσφαιρο, έτσι όπως έχει εξελιχθεί, απαιτεί ολοκληρωτικό δόσιμο στις προπονήσεις από τον... υποψήφιο επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
Με ενοχλεί να βλέπω ομάδες ευρωπαϊκές και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα να είναι μαύροι, μελαψοί, σκούροι, μπασταρδεμένοι λευκοί. Είμαι ρατσιστής; Σε καμιά περίπτωση. Το ίδιο με ενοχλεί να φοράνε λευκοί, κάτασπροι ποδοσφαιριστές φανέλα κινέζικής ή σαουδαραβικής ομάδας. Μου θυμίζει τη βαρβαρότητα του ανθρώπου. Δηλαδή;
Κάτσε καλά, παλιάνθρωπε! Γιατί δεν ησυχάζεις, να κοιτάξεις να προκόψεις στον τόπο σου και τη ψάχνεις εκτός έδρας. Γιατί, καταραμένε άνθρωπε, από καταβολής τραβιέσαι με τα παπόρια σου και τους πειρατικούς στρατούς σου, να σκλαβώσεις ξένους, πιο αδύναμους για να τους εκμεταλλευτείς. Οι μετακινήσεις πληθυσμών οφείλονται ακριβώς στον τυχοδιωκτισμό του δίποδου. Και συνέπεια της κουρσάρικης αποικιοκρατίας είναι η πραγματικότητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μαύροι στις ευρωπαϊκές ομάδες και λευκοί στις ασιατικές και τις αραβικές.
Διαβάστε ακόμα:

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΥΜΑΡ ΤΟ ΒΟΥΒΟ ΜΟΙΡΟΛΟΙ