ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

 
Αν ο Κριστιάν Καρεμπέ (1970) είναι πετυχημένος στον Ολυμπιακό, αυτό δεν προέκυψε διότι ο Γάλλος φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Αν ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ο επίσης Γάλλος έγχρωμος Τζιμπρίλ Σισαί (1981) θεωρείται ικανός να αναλάβει πόστο στην ΠΑΕ του Αλαφούζου, παρόμοιας ευθύνης μ’ εκείνο του Καρεμπέ στην ΠΑΕ του Μαρινάκη, αυτό δεν θα οφείλεται στο ότι πριν χρόνια φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι.

Στην καριέρα του ο Καρεμπέ έπαιξε και σ’ άλλες έξι ομάδες. Δεν… αγάπησε τον Ολυμπιακό και λόγω των ερυθρόλευκων… φρονημάτων ενεργεί επαγγελματικά, έτσι που δεν θα απέδιδε ως στέλεχος ΠΑΕ σ’ άλλη ποδοσφαιρική εταιρία. Ύστερα είναι και το άλλο. Ο πετυχημένος στον Ολυμπιακό είναι ο Μαρινάκης. Πρώτα το αφεντικό, μετά πετυχημένος είναι- αν πράγματι είναι-  ο Καρεμπέ, τον οποίον κάποιοι στον Παναθηναϊκό θέλουν να παρουσιάζουν παράδειγμα για να πλασάρουν τον Σισαί. 

Ποια είναι η επιτυχία του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό; Όχι, βέβαια, γιατί η ομάδα παίρνει πρωτάθλημα. Όπως δεν είναι αποτυχία του όποιου μεγαλομετόχου της κάθε ΠΑΕ να μείνει η ομάδα χωρίς κούπα. Ακόμα, ο κάθε Μαρινάκης δεν είναι πετυχημένος διότι τον παίζει φιλικά η διαιτησία. Ούτε αποτυχημένος διότι τον στήνουν τα κοράκια.

Γραφικότητες made in Greece είναι να λανσάρεται ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ως… ηγέτης του λαού της ομάδας. Ως αρχηγός επανάστασης στο όνομα της εξυγίανσης, και άλλα τέτοια φαιδρά. Ο συγκεκριμένος Μαρινάκης κατάφερε- κι αυτή είναι η αληθινή προσωπική του επιτυχία- να διαχειριστεί κερδοφόρα το πρότζεκτ Ολυμπιακός. Έχει στήσει οργάνωση στην ΠΑΕ με τις επαρκείς διασυνδέσεις στο εξωτερικό και εμπορεύεται τη δυναμική της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, κυρίως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι πως- κι αν… - ο Αλαφούζος εκμεταλλεύεται για τον εαυτό του, ως επιχειρηματίας το σήμα της δημοφιλούς ομάδας, στην οποία είναι μεγαλομέτοχος. Δεν θέλει συζήτηση ότι ο μεν Μαρινάκης παίζει σοβαρά με την ανώνυμη εταιρεία Ολυμπιακός, ενώ ο Αλαφούζος, επί της ουσίας, κάνει τουρισμό στον Παναθηναϊκό.

Μοιάζει με ανέκδοτο να ισχυρίζεται κανείς ότι… κάτι θα αλλάξει στον Παναθηναϊκό επειδή θα πάρει εξουσία ο Σισαί, σαν κι αυτή που έχει στον Ολυμπιακό ο Καρεμπέ. Να το ξαναπούμε. Κυρίαρχο πρόσωπο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο Μαρινάκης. Ποιος Καρεμπέ και Μαρτίνς και όποιος άλλος. Το αφεντικό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο αόρατος Αλαφούζος, ο οποίος κουμαντάρει μέσω δεύτερων- όχι ενός δεύτερου προσώπου- και μέσω τρίτων- όχι ενός τρίτου προσώπου.

Πέραν απ’ αυτό. Ποιος Σισαί; Με ποια προσόντα και ποιες προηγούμενες εμπειρίες; Επειδή ήταν δυο χρόνια στον Παναθηναϊκό; Καμιά άλλη από τις 11 ομάδες που έπαιξε του πρότειναν ρόλο... Καρεμπέ. Ο Σισαί είναι ο πλέον ακατάλληλος για να γίνει Καρεμπέ ή Μοντεστώ. 
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ…