ΚΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ VAR ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

 

Ο ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ κοπανάει το πέναλτι στο αριστερό γάμα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, η βουτιά του οποίου είναι στα αριστερά του, στη ρίζα του δοκαριού. Έτσι μπήκε το γκολ και ισοφάρισε ο Ολυμπιακός Μασσαλίας τον Πειραιώτη συνονόματό του.

Στο δεύτερο πέναλτι υπέρ της Μαρσέιγ ο ίδιος εκτελεστής της, ένας κοτσιδάκιας με κόμμωση που ήδη έβαλε στο ρεπερτόριό του ο Τρύφων Σαμαράς, ξαναστέλνει το τόπι ακριβώς στο ίδιο σημείο και στην ίδια πλευρά. Ο Σα πετάγεται ακαριαία και σωστά αλλά δεν φτάνει τη μπάλα.

Ρίσκο να χτυπηθεί το πέναλτι στη συμβολή των δοκαριών. Αν, όμως, ευστοχήσει ο εκτελεστής παίκτης στο σουτ και να τον ψωνίσει ο γκολκίπερ είναι μάλλον αδύνατον να αποκρούσει την μπάλα. Τι λέμε; Ανάλυση σε μια στημένη φάση. Γι’ αυτό βλέπουμε ποδόσφαιρο; Να διακόπτεται η ροή του παιχνιδιού για να μιλήσει ο VAR, όπως συνέβη στο Μαρσέιγ-Ολυμπιακός. Και στα δυο γκολ της γαλλικής ομάδας ο διαιτητής συμβουλεύτηκε τον VAR.

Ο διαιτητής αποφάσισε, όχι ο βαρ. Κι η διαδικασία γίνεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Γιατί στο ποδόσφαιρο παίζονται φράγκα πολλά, εκατομμύρια αν θα πάνε στο ταμείο αυτής ή της άλλης ομάδας. Να, όμως, που και με βαρ υπάρχει πλαστογραφία. Γκολ αντικανονικά δεν γίνονται αντικείμενο κινηματογραφικής μελέτης από τη μαυροφόρα, αν είναι έγκυρο ή όχι το γκολ. Και φάση που δεν είναι πέναλτι, έτσι τη βλέπει ο διαιτητής.

Να κάνει έφεση ο Ολυμπιακός για το δεύτερο τέρμα της Μαρσέιγ, το οποίο προήλθε από λανθασμένη εκτίμηση του διαιτητή στο μόνιτορ του VAR. Ή θα λειτουργεί η δικαιοσύνη με τους κανόνες της ή όχι. Γιατί να μην ισχύει ο δεύτερος βαθμός; Το δικαίωμα του θύματος να εκδικαστεί η υπόθεση του στο εφετείο, όπως λέμε ερωτοδικείο και στρατοδικείο.

Το ποδόσφαιρο το ΄χουμε ανάγκη και το βάλαμε στην καθημερινότητά μας, γιατί; Για να ξεχνάμε τις σκοτούρες μας. Για να ξεφεύγουμε, ρε, παιδί μου. Όχι για να δικάζουμε τον διαιτητή. Αυτό είναι νοσηρό. Να μας κάνουν εισαγγελείς και θεατές όχι ποδοσφαιρικής δράσης στο γήπεδο. Να μη χαιρόμαστε μπάλα, αλλά να πέφτουμε στην παγίδα απονομής της δικαιοσύνης και να μας δηλητηριάζει η μανούρα των ομάδων με τα παράπονα τους, δεν ήταν οφσάιντ, ήταν πέναλτι και αγνοήθηκε.

Στο χορτάρι τι είδαμε από το πραγματικό ποδόσφαιρο; Μαρσέιγ και Ολυμπιακός με την κακή απόδοσή τους δεν μας ικανοποίησαν. Επιβεβαίωσαν ότι… δικαίως αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του champions league, πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγώνων. Αυτό μας έδωσαν οι δυο αντίπαλοι. Ποδόσφαιρο απογοητευτικό, αλλά την ευκαιρία να μπούμε στο παιχνίδι του... VAR.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΕΙΝΑΙ... ΥΠΕΡΒΑΡΟ